Azimut se vraća na međunarodni nautike sajam u Đenovi s dve italijanske premijere

Više slika

Više slika

Azimut je odabrao Međunarodni sajam nautike u Đenovi koji se održava od 21. do 26. septembra 2023. godine – za italijansku premijeru dve jahte: Magellano 60, krosover namenjen dugim krstarenjima u bliskom kontaktu s prirodom, i New Fly 72, sa njenom sportskom i sofisticiranom dušom.

Na Međunarodnom brodskom sajmu u Đenovi biće prikazana italijanska premijera New Fly 72, s eksterijernim dizajnom Alberta Mancinija i enterijerima arhitekte i dizajnera Fabija Fantolina, koji debituje u dizajnu jahti. Fantolinov koncept za New Fly 72 odražava želju da ovom modelu da savremen i elegantan izgled. Stil enterijera prelazi od ekskluzivne atmosfere sveta jahtinga do sofisticiranosti savremenog dizajna, a ova dva sveta susreću se u dizajnu New Fly 72, stvarajući slike inspirisane majstorima italijanskog dizajna 20. veka i ponovo posmatrajući ikonične motive kako bi definisali jedinstveni stil. Ovaj transverzalni pristup dizajnu takođe se vidi u izboru materijala i oblika, s drvetom u kombinaciji s dragocenim materijalima poput bronze i visokosjajnog laka, uparenim s oblicima koji su i linearni i meki.

Eksterijerni dizajn je delo Alberta Mancinija, čiji rad se zasniva na sportskoj DNK koja je usmeravala evoluciju dizajna Azimut jahti. S New Fly 72, Mancinijev stilistički izraz uvodi nove čiste linije koje dodatno ističu skulpturalnu napetost koja prolazi kroz dizajn serije.

Magellano 60 će takođe imati svoju italijansku premijeru na Međunarodnom sajmu nautike u Đenovi. Eksterijerni dizajn je delo Kena Frivoka, dizajnera koji ima dara za spajanje sveta jedrenja i kompleksnijeg sveta motornih jahti. Magellano 60, krosover za vlasnike koji vole duga krstarenja, karakterišu veliki prostori na palubi koji nikada ne narušavaju eleganciju linija jahte. Glavna paluba se prirodno preliva u kokpit, pretvarajući krmenu oblast u terasu s prozirnom ogradom i stvarajući Infinity platformu koja gleda na vodu i nudi iskustvo krstarenja u potpunoj harmoniji s morem i prirodom.

Identitet Magellano 60 krosovera takođe je očigledan u njegovom trupu visoke efikasnosti Dual Mode, koji omogućava krstarenje pri niskim brzinama s potpunom udobnošću, ali takođe i upravljanje većim brzinama smanjujući udar talasa i optimizujući potrošnju i emisije. Magellano 60 je takođe model koji je Azimut izabrao za prva krstarenja sa HVOlution pogonom, biodizelom koji proizvodi Eni Sustainable Mobility s 100% obnovljivih sirovih materijala. Rezultati ispitivanja koje je Azimut sproveo leta 2023. bili su veoma zadovoljavajući u pogledu kompatibilnosti i performansi. Kombinacija trupa Dual Mode s biodizelom smanjila je emisije CO2 od izvora do emisije za više od 80% u odnosu na slično dimenzioniranu jahtu pogonjenu fosilnim gorivom.

Uz nove jahte brenda, na Međunarodnom brodskom sajmu u Đenovi, Azimut će izlagati druge modele iz serija Fly, Atlantis i Magellano.

Luxury Experience