Azimut oduševljava svojom novom jahtom

Azimutova Grande Trideck nije samo nova jahta ovog brenda, već predstavlja sasvim drugačiji princip života na pučini…

Dugačka 38 metara, ona je nastala kao plod saradnje Azimut internog tima i zvezdane postave spoljnih dizajnera – Alberto Mancini kreirao je eksterijer, rezidencijalni dizajner Ahil Salvanji oblikovao je enterijer, dok Pjerluiđi Ausonio potpisuje nautičku arhitekturu.

Fluidni dizajn jahte, uključujući njene palube, šarmantni moderni enterijer i velika plaža, prikazuju nam kako se dizajn jahti menja i polako udaljava od strogih granica između enterijera i eksterijera, nudeći nonšalantni, hibridni način života. Najbolji primer toga na novoj Azimut jahti je Sea View terasa, koja se proteže iznad dugačkog Beach kluba. Idealna za druženje, neformalne obroke i uživanje u pogledu, ona predstavlja prostor koji je zaista nedostajao. Takođe, ona je povezana sa malenom enklavom sa prozorima i vratima pune visine.

Gornji nivoi jahte uključuju Dining Terrace, namenjenu al-fresco ili formalnim obrocima, kao i glavnu palubu za sunčanje koja nudi izuzetni pogled zajedno sa đakuzijem, ležaljkama i barom u američkom stilu za večernje koktele.

I dok je Mansinijev višestrani eksterijer muževan, sa definisanim linijama, lukovima i oštrim uglovima, enterijer Ahila Salvanjija je nežan, otvoren i fluidan, sa poznatim kružnim insertima na plafonima, uz njegove neponovljive svetlosne elemente, stolice i metalnu kadu koja u glavnom apartmanu takođe igra i ulogu skulpture. Salvanji je vlasnički apartman podelio na odvojene celine, koristeći ulaz kao lobi/garderobu, pretvorivši kupatilo u wellness centar.

Bogati materijali korišćeni za izradu ove jahte uključuju drvene zidove, polirani mahagoni, kao i teksturne Cardoso kamene podove. Majstor dizajna je koristio predivne, suptilne i ponekad kontrastne materijale u dizajnu čitave jahte. Raspored sa pet kabina uključuje glavni apartman sa četiri gostinjske kabine na donjoj palubi. Šesta, VIP kabina, koju većina vlasnika želi, dizajnirana je na gornjoj.

Iako je 3 metra duža i 35 tona teža od Azimut Grande 35 Metri, koja je sadržala D2P trup prve generacije, nova Trideck jahta koristi otprilike istu količinu goriva u odnosu na svog manjeg rođaka, dok je 15 % efikasnija pri brzini krstarenja od 15 čvorova.

Otkrijte više detalja u galeriji.

Luxury Experience