Australijski milijarder koji voli Ratove zvezda prodaje superjahtu za 167 miliona dolara

Superjahte i Ratovi zvezda? To je spoj osmišljen u kancelariji milijardera Breta Blandija!

Jahta holandskog brodogradilišta Oceanco koja se može pohvaliti neverovatnim sadržajem, pravo je utočište iz Ratova zvezda. Novi srećni vlasnik imaće jednu od najistaknutijih motornih jahti dužine 88.5 metara za 167 miliona dolara, nazvanu Cloud 9.

Blandi je naručio jahtu orijentisanu na porodicu koju su dizajnirali Espen Oeino International i David Kleinberg Design Associates, a kao što smo već naveli, veliki je fan Ratova zvezda. To objašnjava zašto je svaka soba na brodu nazvana po liku iz super hit sci-fi franšize. Sobe su nazvane Chewbacca, Princess Leia i BB-8, dok se VIP apartman zove Jabba the Hut, a glavni apartman je nazvan Yoda.

Primarni apartman uključuje zasebnu kancelariju, dnevni boravak, dva kupatila, garderobere i direktan pristup privatnoj palubi sa mestom za odmor i đakuzijem. Značajne karakteristike Cloud 9 superjahte uključuju bazen dužine pet metara, bioskop i prostrani klub na plaži, kozmetički salon, spa centar i veliku teretanu. Osoblje Cloud 9 uključuje dadilju, ličnog trenera, masera ​​i frizera.

Jahta Cloud 9 može da primi 12 gostiju u 8 kabina i pokreće je par MTU4000 M73L motora koji joj omogućavaju maksimalnu brzinu od 20 čvorova.

Australijski milijarder je odrastao u ruralnom predgrađu Melburna kao sin baštovana. 63-godišnji bivši predsednik BB Retail kompanije razvio je ogromno poslovno carstvo sa kompanijama kao što su Sanity Entertainment, Bras N Things i Aventus Property Group. Njegova neto vrednost se procenjuje na 2,3 milijarde dolara koje je zaradio sa uspešnim preduzećima kao što su Diva, brend modnog nakita (200 prodavnica u Australiji i Novom Zelandu i 400 na međunarodnim tržištima) i Lovisa Jewelry, brend nakita sa 676 prodavnica u 26 zemalja.

Australijski biznismen živi u Singapuru sa suprugom i dvoje dece.

Luxury Experience