Amaala Yacht Club: Nova luksuzna marina u Saudijskoj Arabiji je mali Monako

Bliski istok je sada sinonim za građevinski raj.

Triple Bay Yacht Club planiran u Saudijskoj Arabiji poštuje trend pretvaranja velikih nekretnina u najsavremeniju luksuznu infrastrukturu koja je prvenstveno namenjena turizmu.

Zvaničnici kompanije Amaala, ultraluksuznog razvojnog projekta, nedavno su predstavili planove za izgradnju raskošnog kluba koji bi bio rival onima u Monaku i na Karibima.

Gigaprojekat će se nalaziti u marini Triple Bay u rezervatu prirode princa Mohameda bin Salmana. Pored 120 mesta za jahte i osam luksuznih odmarališta koji nude više od 1.300 soba i apartmana za goste, nalaziće se širok spektar luksuznih maloprodajnih objekata, restorana i rekreativnih objekata.

"Amaala je jedan od vodećih projekata Saudijske Vizije 2030 i ostaje centralna tačka vezana za ambiciju Kraljevine da postane svetski lider u turizmu. Očekujemo da Amaala postane međunarodno središte za luksuzne jahte. Klub je stoga zahtevao dizajn svetske klase, pod uticajem okolnih prirodnih elemenata i arapskog nasleđa, i podržan našom posvećenošću održivosti“, rekao je generalni direktor Amaale, Džon Pagano.

Impresivan dizajn Triple Bay Yacht Cluba inspirisan je geometrijom i fuzijom kopna i mora. „Od početka smo bili jasni da želimo da stvorimo građevinu koja crpi inspiraciju iz pejzaža i kulture tog područja, uz prirodu pomorskog načina života. Tim je želeo da redefiniše klub kao moderan koncept, dom za entuzijaste iz svih sredina, od rekreacije do elitnog sporta“, rekao je Dan Flouer, direktor dizajna i vodeći arhitekta na projektu.

Sa potencijalom od 1.000 ljudi koji već rade na lokaciji, prva faza zadivljujućeg Triple Bay Yacht kluba biće završena 2024. godine. Ogromnih 7.900 m2. podeljeno je na četiri nivoa i ponudiće gostima luksuzno okruženje za poslovne sastanke, relaksaciju i zabavu kao i organizaciju raznih pomorskih događaja.