Aelous – jahta oblikovana vetrom promene

Više slika

Više slika

Zamislite sebe na plutajućem Edenu koji je elegantno i delikatno oblikovan vetrom, nudeći vam dizajn koji ima dubinu i savršenu ravnotežu…

Odražavajući način na koji se opuštamo, povezujemo i radimo u savremenom svetu, ova jahta neprimetno prelazi između odredišta i načina života. Imenovana po grčkom bogu vetra, Eolu, jahta o kojoj vam govorimo se predstavlja u ženskom obliku kao spektakularni novitet brenda Oceanco. Dotiče nas na dubokom nivou, obraćajući nam se kao prelepo dizajniran automobil ili deo muzike. Ona je raskošna, ali ne razmetljiva. Samouverena, ali ne arogantna. Provokativna, ali ne hvalisava.

Aeolus najavljuje novu eru života na pučini. Sa svojim dugim pramcem i superstrukturom okrenutom prema krmi, sastavljenom od tri različita stambena prostora, pruža izuzetno elegantan odnos i osećaj čiste, prirodom inspirisane modernosti.

Potekavši iz kreativnog uma Džajlsa Tejlora, u saradnji sa Oceanco brodogradilišta i dizajnerima enterijera iz Njord by Bergman Design House, inovativan dizajn Aeolus jahte rezonujesa  kreativcima, vizionarskim liderima, inovatorima i velikim misliocima, onih koji su svesni imidža, a istovremeno duboko privatni, koji su motivisani da stvaraju značajne promene u svetu, ali žele da ostanu van svetlosti reflektora.

Aeolus se nalazi na raskrsnici veličanstvene elegancije i strukturne efikasnosti, postižući intrigantnu ravnotežu između ženstvenih oblina i muževne prisutnosti. U srcu njenog dizajna je referenca na J klasne jedrilice prošlog veka, predstavljajući tako apsolutnu harmoniju između okeana i snage vetra, predstavljajući nam iskustvo na vodi koje nijedna druga jahta ne može ponuditi.

Njen trup lansira dve dinamične potisne grede prema napred, kako bi uokvirile prelep pogled na more. Osećajte se bliže prirodi dok radite jutarnje vežbe ili se družite na koktel zabavi kada sunce zađe, uživajući u zaista intimnim trenucima i ambijentima. Jedinstvena korist od panoramskog pogleda odnosno pristupa dizajnu trupa Aeolus jahte otvara prostor koji je obično zatvoren i namenjen apartmanima koji su često prazni.

Njene tri jasno definisane, staklom obložene, slojevite palube vas pozivaju da aktivno učestvujete u morskom pejzažu. Družite se, budite domaćini i obedujte, uživajte u svojim privatnim trenucima koje ćete podeliti samo sa pučinom koja je uvek na vidiku. Polako i bez napora se krećite kroz oblike nalik na kapsule do privatne oaze vlasnika, gde se ona zaista povezuje sa putnicima kao nijedna druga.

Dizajn Aeolus jahte ističe njen eksterijer, sa pogledima koji hvataju romansu kretanja na moru. Ovi velikodušni prostori eksterijera elegantno su povezani sa enterijerom, podstičući refleksiju i inspiraciju, dok je njena unutrašnjost istovremeno senzualna i vremenski nepromenljiva, organska i održiva, predstavljajući mesto gde se umetnost, telo i priroda prepliću.

Veličanstveni, višenamenski prostori su intuitivno oblikovani kako bi unutrašnjost jahte delovala gostoljubivo i prostrano, bez ograničavajućih granica. Istražujući odnos između forme i prostora, njeni kreatori su je uredili kroz želju za koegzistencijom sa okeanom i pejzažem. Vizuelno, enterijer se manifestuje u spoju tonalnih tekstura i neočekivanih oblika, balansirajući paletu boja koja krase minimalne i maksimalne siluete.

Aeolus jahta je odličan izbor ako smatrate da je vaš plutajući dom prirodno, privatno utočište i morsko svetilište. Ona ima dovoljno apartmana za vašu porodicu i omiljene goste, istovremeno obezbeđujući da vaš luksuzni glavni apartman nudi najbolji pogled.

Jedinstvena privatna paluba vlasnika, sa barom i prostorom za opuštanje iznad, može biti rezervisana samo za vas ili otvorena za druženje, u zavisnosti od vaših želja. U ovom izvanrednom skrovištu je osmišljen svet za opuštanje ili poslovanje; pogled na okean je deljen samo sa vama i nudi najultimativniji privatni prostor u kojem možete razmišljati o obliku sveta, sada i u budućnosti.

Nivo ispod, ili gornja paluba, je dom glavnom apartmanu sa svojim neometanim panoramskim pogledima, uz zadivljujuću kadu i privatni kutak za mirno razmišljanje. Krmeni deo gornje palube je posvećen multifunkcionalnom prostoru za opuštanje, večeru sa gostima ili poslovnu funkciju; potpuno staklen, sa zadivljujućim pogledima, ima simetričnu postavku koja nas podseća na velike okeanske brodove iz Zlatnog doba. Zamislite da pijete aperitive na krmenoj palubi, sto postavljen za večeru na otvorenom, sa zadivljujućim unutrašnjim prostorom u koji se možete povući kada temperatura padne nakon zalaska sunca.

Glavna paluba ima elegantno integrisani bazen i prostor za opuštanje na krmi, sa stepenicama koje vode do plažnog kluba. Prva tačka ulaska na Aeolus jahtu je salon glavne palube, sa stepenicama koje vode do unutrašnjeg atrijuma, koji pruža mesto za obedovanje, prijem gostiju i priređivanje koktela ili poslovnih okupljanja. Dva gostinjska apartmana se nalaze napred na glavnoj palubi, pored teretane i spoljašnjeg atrijuma, koji je otvoren odozgo i pruža dalekosežne poglede sa obe strane, odmah pored okeana.

Dva VIP apartmana i dva gostinjska apartmana se nalaze na donjoj palubi, na maloj udaljenosti od prostranog i višenamenskog plažnog kluba sa bočnim terasama koje se sklapaju i nude prelepo opuštanje iz izbora intimnih, udobnih sedišta. Ovaj prostor se može prilagoditi bilo kojem raspoloženju, od popodnevne zabave pored bazena do formalnijeg večernjeg događaja; njen bar je smešten ispod svetlosnog prozora bazena, dok se obližnji privatni prostor može prilagoditi različitim potrebama.

Sve palube su povezane centralnim liftom i stepenicama koji se protežu do plažnog kluba, gde vas čekaju čamci da prevezu vas i vaše goste do obale.

Aeolus se potpuno uklapa sa Oceanco NXT inicijativom, što znači da je u skladu sa evoluirajućim perspektivama o okruženju, kao i načinu života. Ona nam pokazuje da je autentična održivost budućnosti takođe lepa i stilizovana, kako u tehničkom kapacitetu, tako i u materijalima koji se koriste na brodu.

Enterijer Aeolus jahte ima snažan dizajnerski jezik, potpuno održivih i sledivih materijala, uključujući biomaterijale, u svojoj osnovi. Njeni tvorci su odabrali selekciju naprednih dobavljača kako bi je opremili na najodrživiji i najsvestraniji način moguć. Njen enterijer će sadržati Desserto, premium vegansku kožu napravljenu od kaktusa koji pozitivno utiče na klimu. Posteljine na brodu biće nabavljene od Oliveri Homes, koji ekskluzivno koristi Global Organic Textile Standard pamuk i netoksične procese i boje za izradu svojih materijala. Ova saradnja na kreiranju staništa budućnosti počinje sa Aeolus jahtom, ali ima beskrajni potencijal i na kopnu i na vodi.

Zajedno sa tehničkim partnerima ABB i MTU, Oceanco i Lateral su razvili prilagodljivu arhitekturu kako bi omogućili put ka neto nuli koji je pripremljen za budućnost.

Budućnost broda u ovom slučaju uključuje i proces predviđanja budućnosti kako bi se omogućili informisani izbori rasporeda, konfiguracije, tehnologije i specifikacija koji će izbeći zastarelost tokom očekivanog životnog veka broda. Svaki brod koji se danas gradi moraće da premosti energetsku tranziciju, period značajnih promena u dostupnim vrstama goriva i povezanim tehnologijama. To zahteva prilagodljivu tehničku arhitekturu koja može da uključi promene u rasporedu, konfiguraciji i specifikacijama potrebnim za integrisanje budućih tehnologija i alternativnih goriva na način koji je najmanje invazivan.

Lateral i Oceanco su razvili Platformu za energetsku tranziciju (ETP) kako bi omogućili da se više tehničkih pravaca može pratiti kako tehnologije sazrevaju tokom vremena. Aeolus je konfigurisana u svom početnom obliku kako bi bila najbolja na tržištu danas.

Luxury Experience