A88 GranSport - kombinacija brzine i luksuza

Slavni milanski studio za dizajn jahti, Officina Armare, predstavio je svoj novi koncept jahte...

U pitanju je munjevito brzi kruzer, koji kombinuje „uglađeni, moderni i sportski dizajn sa neverovatnom snagom“. Inspirisan svetom hiperautomobila, A88 GranSport izgleda kao kupe za otvoreno more, sa akcentovanih detaljima na krmi, dramatičnom krovnom linijom, muževnim izgledom i agresivnim stavom.

Konstruisana u celosti od fiberglasa, A88 GranSport jahta će dobiti pogonski sklop u vidu twin 2.600 KS MTU 12V M94 dizel motora, sa Arneson površinskim propelerima, što će joj dati maksimalnu brzino od oko 40 čvorova na sat. Ledeno sivi trup jahte, zajedno sa specijalno dizajniranim usisnicima, karbonskim spojlerima, izduvnom granom i navigacionim svetlima, daju joj zaista spektakularni izgled.

Ekscentrična sportska estetika je takođe akcentovana aerodinamičnim tvrdim krovom, koji dolazi sa staklenim panelima, koji putnicima daju priliku da uživaju u suncu ili hladovini kada su u kokpitu. Glavna paluba će dobiti prostranu trpezariju, sa udobnim elementima za sedenje i savršeno opremljenim barom.

Ispod palube, A88 GranSport može primiti do osam putnika u svoje četiri besprekorno opremljene kabine, odnosno dva veća master apartmana i dve twin kabine, pri čemu svaka ima svoje privatno kupatilo. U predloženom rasporedu, prvi master apartman okupira punu širinu broda i dolazi sa glomaznim prozorima sa obe strane, king krevetom, ložom i tušem.

Druga master spavaća soba će biti smeštena ispred, dok će se twin kabine ušuškati između. Ipak, raspored prostora može biti promenjen u skladu sa željom budućeg vlasnika. Dekor je takođe u potpunosti prilagodiv, a vlasnici će moći da stilizuju svoju jahtu onako kako to oni žele.

U eksterijeru, možemo videti izobilje prostora za uživanje u suncu i morskom povetarcu. Gosti će moći da se opuštaju na prostranim kožnim sofama ili ležaljkama, dok je tu i al-fresco trpezarijski prostor za veće grupe, pored intimnijeg odeljka sa istom namenom na krmi.

Sa brzinom i luksuzom u centru pažnje, A88 GranSport takođe sadrži i pristojnu tendersku garažu, sa sopstvenim sistemom za lansiranje.