Unikatni motor koji spaja prošlost sa sadašnjošću

Predstavljamo vam futuristički električni motor, koji je nastao kao deo radionice iz Atlante, Fuller Moto…

Unikatni model inspirisan je klasičnim French 1929 Majestic, a kreiran je po narudžbini Haas Moto muzeja i galerije skulptura, koji se nalazi u Dalasu. Muzej je dom za preko 200 unikatnih motora, pri čemu najstariji datira iz 1899.godine. Pedeset motora koji se ovde nalazi su jedini primerci koji postoje, dok je ovaj novitet poslednji koji se pridružio kolekciji.

Ideja iza ovog motora bila je kreiranje futurističke interpretacije 1929 Majestic modela sto godina kasnije, zadržavajući njegov dizajn u obliku torpeda, zbog kog je definitivno bio ispred svog vremena- Kreiran od strane Brajana Fulera i njegovog tima u Fuller Moto radionici, revoluiconarni 2029 model ima zatvoreno, skulpturno telo, centralno upravljanje i elegantne linije.

Ipak, futurisitčki koncept je konstruisan modernom tehnologijom, kako bi zadržao delikatnosti koje bi se teško ručno izradile. 2029 dobio je lagane 3D štampane delove od titanijuma, prozirne polikarbonatne točkove i električni pogonski sklop.

“Znali smo da radimo nešto do sada neviđeno”, rekao je Bobi Has, kolekcionar i vlasnik Haas muzeja. “Nije postojao zvanični nacrt. Nismo radili na proizvodnom ciklusu. Pravili smo komad koji predstavlja funkcionalnu umetnost”, dodao je.

Kao svoju osnovu, motor je koristio Zero Motorcycle FXS električni model, pa pogonski sklop ima opseg od 160 kilometara. Šasija je promenjena i modifikovana, zajedno sa repozicioniranjem baterije kako bi se u dizajn motora uklopili masivni točkovi od 23 inča.

Šasija, prednji stabilizator, upravljanje i drugi detalji nastali su kao proizvod 3D štampanja upotrebom titanijuma. Pre nego što zvanično dođe na svoje mesto u Haas muzeju, Fuller Moto 2029 će imati svoj zvanični debi tokom Handbuild Motorcycle Show sajma.