Ručno izrađeni BMW R18 Magnifica je moto remek-delo

Napravljen od mesinga, aluminijuma i mahagonija, ručno rađeni ​​BMW R18 Magnifica je predmet želje za ljubitelje motocikala.

Prošlo je više od dve godine otkako je BMW Motorrad predstavio retro-moderni kruzer R18 koji je kreiran kako bi postao glavna konkurencija Harley-Davidson brenda. Od tada, nemački proizvođač je proširio asortiman R18 lansiranjem nekoliko različitih iteracija namenjenih različitim stilovima vožnje.

Međutim, ove godine BMW je smislio nešto sasvim drugačije za entuzijaste motocikala. Proizvođač automobila se udružio sa nagrađivanom radnjom prilagođenih motocikala Radikal Chopper da bi napravio jednokratni prilagođeni motor zasnovan na R18. Pod nazivom Magnifica, prilagođeni chopper-motocikl je otkriven na ovogodišnjem događaju Top Marques u Monaku.

Motocikl je zamisao proizvođača motocikala po narudžbi Andrea Radaellija koji je bio inspirisan starinskim motociklima napravljenim između 1920-ih i 40-ih godina, posebno BMW R37. Zadivljujući starinski BMW motocikli imaju „neverovatan šarm koji ni danas mnogi moderni motocikli ne mogu da repliciraju“, objašnjava Radaeli. Ručno izrađeni motocikl kombinuje drvo mahagonija, mesing i aluminijum, zajedno sa prilagođenim ramom i aluminijumskim točkovima za kreiranje remek-dela.

Zahvaljujući upotrebi različitih materijala i prilagođenom dizajnu, Magnifica teži nešto više od 250 kilograma, što ga čini skoro 100 kilograma lakšim od standardnog R18. Jedinstveni motocikl je funkcionalan i ima pogonsku opremu R18 bez većih mehaničkih modifikacija.  

Luxury Experience