Predstavljena ograničena serija furističkog Eve Mark II motora

Kompanija iz Sajgona, Bandit9 nudi veoma kreativno izrađene motore futurističkog dizajna, koji nastaju u ekstremnoj doradi standardnih komercijalnih modela.

Svaki projekat započet od strane dizajnerskog tima kompanije Bandit9, kreće od detaljne inspekcije izabranog modela serijskog motora koji je određen da dobije potpunu promenu. Model iz 1967. godine, Honda Supersport, danas retro model sa izuzetnom istorijom, pretvara se u Eve MK II. Sličnosti između pređašnjeg i novog izgleda se više ne mogu pronaći, čak ni kroz najsitnije detalje, što uglavnom i predstavlja krajnji rezultat svih projekata iz kompanije Bandit9.

Dizajneri svoj projekat počinju od prepravke ručno izrađenog rezervoara za gorivo, koji sada dobija visoko poliranu glazuru pokazujući sav sjaj obrađenog čelika. U slučaju Eve MK II motora, rezervoar delimično dobija funkciju sedišta i zadnjeg repa na osnovu dizajnerske postavke koja sve elemente stapa u jednu celinu. Imajući u vidu moderne trendove i načine rada mnogih radionica koje unose sve više minimalistički „scrambler“ stil, izbacujući u procesu sve nepotrebne elemente, pravo je osveženje videti rad dizajnera Bandit9 koji ne žele da se odreknu nijednog, čak ni najsitnijeg dela.

Ne treba biti veliki stručnjak i umetnik da bi se odmah primetilo istinsko umeće potrebno za izradu prednjeg dela maske u X obliku. Svojom formom podseća na detalj sa maske kakva se vrlo lako može naći na prednjem delu X-wing borbenog lovca u nekom novom izdanju serijala Ratovi zvezda. Ukoliko se uporedi sa estetske strane, Eve MK II sigurno može da se takmiči sa svemirskim lovcima, dok na polju brzine bi ipak zaostao, pošto je ipak reč o dizajnerskom umetničkom modelu koji nije namenjen trkačkim stazama.

Eve Mark II dolazi sa jednocilindarskim motorom od 125 kubika sa vazdušnim hlađenjem i menjačem od četiri brzine. Sa 11 konjskih snaga i 12.7 Nm obrtnog momenta, Eve Mark II neće sigurno biti prvi na ciljnoj ravnini, ali može da razvije pristojnih 110 kilometara na sat. Rezervoar je kapaciteta 4 litra, što znači da vozač mora imati u vidu nivo goriva i znati lokacije najbližih pumpi.

Kompanija Bandit9 proizvela je ograničenu seriju od devet primeraka motora Eve Mark II namenski za MAD galeriju, gde će motori biti ponuđeni sa cenom od 15,000$, dok se uz cenu posebno dodaju troškovi transporta iz Azije.

N.S.