Novo Lazareth čudo na četiri točka

Pre nekoliko godina, Lazareth brend je predstavio motor na četiri točka, nazvan LM 847…

U pitanju je jedinstvena mašina, koju napaja masivni V8 motor Maserati Brenda, koji može izbaciti 470 konjskih snaga. Ako se vratimo u sadašnje vreme, obradovaće vas činjenica da je slavni francuski brend ponovo u centru naše pažnje novim čudom na četiri točka, nazvanim LM 410. Njihova nova zver je nešto manje ekstremna od pionira, ali je i dalje zaista posebna.

Poput svog starijeg brata, novi Lazareth LM 410 dolazi sa četiri točka – dva napred i dva iza, odnosno u konfiguraciji koja je poprilično čudna za motor. Ipak, zbog toga, ovaj model izgleda snažno i agresivno, a može stajati uspravno, čak i kada se ne kreće. Njegovo upravljanje u krivinama rešeno je setom osovina koje mu dozvoljavaju da se prilikom skretanja naginje.

Najvažnija promena, pored prefinjenog novog izgleda motora, jeste ta što LM 410 ne pokreće V8 motor iz sportskog automobila, već varijanta sa 998 cc i četiri cilindra iz Yamaha R1 modela. Motor proizvodi 199 konjskih snaga i 105 Nm obrtnog momenta.

Govoreći o njegovom dizajnu, ukoliko pogledate pažljivo, primetićete da on nema zaštitno staklo i da je njegovo sedište locirano u zadnjem delu motora, što možda znači da on neće biti preterano udoban za vožnju. Ipak, Lazareth brend je najavio da će proizvesti samo 10 primeraka ove zveri, a svaki od njih će koštati 100.000 evra.