Motor iz snova: ICON Magpul Ronin

Davne 2009.godine, Harley Davidson brend odlučio je da zatvori vrata svoje Buell Motorcycle kompanije, zbog rapidnog pada u zaradi, ali, priča se tu ne završava…

Osnovana od strane nekadašnjeg inženjera Harley motora, Erika Bjuela 1983.godine, ova kompanija je ulepšala dan mnogim bajkerima širom sveta svojim impresivnim projektima, a nakon zvaničnog obaveštenja o zatvaranju, osnivač kompanije je kreirao svoj novi projekat, Erik Buell Racing.

Iz pepela Buell kompanije nastao je Magpul Ronin projekat, neverovatno ograničeni poduhvat koji je uključivao kupovinu i redizajn 47 Buell 1125 motora. Nekoliko nekadašnjih Buell inženjera redizajniralo je ove spektakularne motore sa tečnim hlađenjem uz pomoć ICON dodataka, a tako je nastao i model o kom vam ovog puta govorimo.

Sa intrigantnom Deployed sivom šemom boja, ovaj neverovatni motor ima prilagođeni monoshock sistem suspenzije, prednji hladnjak, jedinstveni sklop upravljača, impoznatni ram i usisnike vazduha, kao i repni deo od livenog aluminijuma, u kombinaciji sa auspuhom visokog protoka.

Sve je ovo lepo, ali nažalost, momci koji su radili na ovom motoru će verovatno želeti da ga zadrže u porodici, pa neće biti ponuđen na prodaju. U slučaju da se i vama dopada, moraćete da pronađete neki drugi od 47 jedinica koje postoje, i prilagodite ga u skladu sa svojim stilom i budžetom.