Jedinstveni motor za prave ljubitelje adrenalina

Kada god da naletimo na novi koncept motora, uvek se nadamo da će nam on ponuditi nešto više od uobičajenog, pomerajući granice mogućeg, ali na izvodiv način…

Svi faktori moraju biti uzeti u obzir prilikom kreiranja koncepta, kako bi on dobio makar i najmanju šansu da ugleda svetlost dana u ne tako dalekoj budućnosti. Upravo u skladu sa ovom pričom, dizajner Šejn Beksli iz Holivuda, koji ima talenat za auto-moto dizajn, kreirao je novi koncept koji privlači svu našu pažnju. Šejn po svemu sudeći vidi budućnost gde motori bez upravljača jašu asfalt, emitujući osećaj autoriteta na drumu.

Njegova ideja električnog motora poznata je kao Baxley Moto, a sa sobom donosi ultra-futurističke ulično legalne vibracije sa točkovima bez krakova. Vozačka pozicija nagnuta unapred, vleike gume, visoka repna sekcija i drugi detalji, nagoveštavaju nam da je ovaj model namenjen nebojšama kojima ne smeta skretanje sa glavnog puta. Šejn je svoj dizajn zadržao izbalansiranim, pa on nije preivše odvažan niti konturisan poput drugih koncepata na koje smo nailazili.

Generalna estetika motora deluje savršeno umereno, ali istovremeno, ona emituje osećaj moći i uglađenosti kada ga zamislite kako juri preko otvorenog puta, osvajajući čak i one neosvojive delove našeg sveta. Ram motora je po svemu sudeći kreiran od laganog karbona, dok točkovi deluju savršeno solidno za osvajanje grubih terena. Bez sumnje, Baxley Moto je jedan futuristički koncept koji bismo zaista želeli da vidimo na drumu!