Ducati predstavlja novo izdanje kojim će osvojiti ceo svet

Ducati je proširio svoju Diavel 1260 liniju novim specijalnim izdanjem koje je inspirisano unikatnim Diavel Materico predstavljenim od strane italijanskog brenda 2019.godine...

Upoznajte 2022 Ducati Diavel 1260 S "Black and Steel", model limitiranog izdanja koji prati priču veličanstvenog Diavel 1260 "Lamborghini" koji je Ducati predstavio nekoliko meseci ranije kao omaž Sian FKP 37 hibridnom hiperautomobilu. Kao što samo ime sugeriše, ovo specijalno izdanje bazirano je na 2022 Ducati Diavel 1260 S varijanti, a od regularne verzije je izdvaja njena predivna šema boja. Unikatna liverija "Black and Steel" okarakterisana je njegovim "asimetričnim i prefinjenim grafikama, koje kombinuju sjajno sivu i mat crnu kao glavne boje, kojima su dodatni sportski akcenti u tonovima žute".

"Ducati Diavel 1260 porodica, koja je sinonim za stil, inovacije i performanse, odnela je prestižne internacionalne dizajnerske nagrade, poput 'Red Dot Award' i 'Good Design Award'. Zaista nam je drago što smo mogli da predstavimo ovu novu verziju u Milanu, gradu koji je oduvek predstavljao svetski benčmark u ovom sektoru", rekao direktor Ducati Style Centre, Andrea Feraresi. "Diavel 1260 S 'Black and Steel' je motor koji nikada neće proći neprimećeno".

Edicija specijalnog izdanja mehanički je identična motoru na kom je zasnovan. Motor pokreće Ducati 1262 cc Testastretta DVT motor koji izbacuje 162 konjske snage. 2022 Ducati Diavel 1260 S "Black and Steel" imaće svoj javni debi na 2021 izdanju MIMO Motor Show u Milanu, koji je otvoren pre nekoliko dana. Za kupovinu će biti dostupan od jula ove godine, ali će cena tek biti objavljena od strane Ducati brenda. Kao referencu možemo navesti Lamborghini izdanje koje je lansirano po ceni 31.995 dolara, a novo specijalno izdanje će možda poneti sličnu cenu.

Luxury Experience