Ducati predstavlja novi model ograničenog izdanja Monster 30° Anniversario

Ducati je predstavio motocikl ograničene serije koji slavi 30. godišnjicu modela Monster.

Prvobitno lansiran 1993. godine, Monster je postao jedan od najvažnijih modela za kultnog italijanskog proizvođača, prodavši više od 350.000 jedinica u poslednje tri decenije. Monster 30th Anniversario, slavljeničko izdanje ima jedinstvenu trobojnu liveriju koja kombinuje boje italijanske zastave. Pored toga, ograničeno izdanje dolazi opremljeno ekskluzivnim zlatnim točkovima i dobija posebno sedište sa izvezenim logotipom 30. godišnjice.

Ducati tvrdi da je jubilarni model težak 164 kg, što ne samo da ga čini skoro 4 kg lakšim od standardnog motocikla, već je i najlakši Monster ikada proizveden u kompaniji Ducati.

Ograničeno izdanje je opremljeno zlatnom Öhlins NIX30 viljuškom zajedno sa Termignoni izduvnim sistemom i blatobranima od ugljeničnih vlakana. Štaviše, 30° Anniversario takođe dobija amortizer za upravljanje i vetrobran, koji se ne nude kao standardna oprema na standardnom modelu Monster.

Osim toga, ograničeno izdanje je identično običnom modelu, koji uključuje Testatretta motor od 937 kubika koji proizvodi snagu od 111 KS i 94 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Što se tiče paketa elektronike, dobija ABS u krivinama, kontrolu vuče, kontrolu točkova, kontrolu pokretanja i tri režima vožnje. Ducati Monster 30° Anniversario iz 2024. je ograničen na samo 500 primeraka koji su dostupni po ceni od 18.595 dolara, što je 3.000 dolara više od modela SP koji je zaista vrhunski.

Luxury Experience