Ducati predstavio najnoviji Multistrada V4 S avanturistički motocikl sa 170 KS

Više slika

Više slika

Sa tempomatom, detekcijom mrtvog ugla i nizom drugih pogodnosti, ovaj novi model može biti ozbiljna konkurencija BMW modelima u ovom segmentu tržišta.

U poslednjih nekoliko godina, Ducati je predstavio impresivan niz modela, naročito oko Multistrada platforme. Među njima su se istakli V4 S, V4 Pikes Peak i V4 Rally. Ducati je bio prvi proizvođač koji je 2021. godine ugradio radarski sistem za prilagodljivu kontrolu brzine i softver za detekciju mrtvog ugla na motociklu, i to na Multistrada V4 S modelu - funkcija koju mnogi konkurenti još nisu uspeli da ponude. Sada, Ducati predstavlja novu zvezdu porodice, 2024 Multistrada V4 S Grand Tour.

Grand Tour model, kao što samo ime sugeriše, posebno je osmišljen za duge vožnje i upotpunjuje ponudu nakon performansama fokusiranog V4 Pikes Peak, svestranog V4 S i V4 Rally, koji je namenjen vožnji van puta.

Ovaj model poseduje snažan motor sa 170 konjskih snaga, baš kao i originalni V4 S, ali Grand Tour dolazi s aluminijumskim točkovima, malo višim montažnim ručkama i povećanim kapacitetom skladištenja. Standardne opcije uključuju elektronski podesivu suspenziju, LED svetla, grejane ručke, grejano sedište i senzor za nadzor pritiska u gumama.

Možda najuočljivija karakteristika novog Grand Toura je njegov izgled: metalik siva i crna boja sa crvenim detaljima, dopunjena crnim okvirom, ručkama i prtljažnikom. Estetika Grand Toura je suptilna promena u odnosu na svetlije boje V4 S i V4 Pikes Peak modela.

Multistrada V4 S Grand Tour, čija je cena $28,395, može se naručiti odmah, a očekuje se da će stići u prodajne salone u februaru. Ducati je svestan da mora da da sve od sebe pred 2024. godinu, jer se očekuje da će BMW, koji trenutno dominira ovim segmentom, uskoro predstaviti dugo očekivani model R 1300 GS.

Luxury Experience