Stvoren za bogataše sa Bliskog Istoka - da li je ovo najluksuzniji privatni avion na svetu?

Kreiran za kraljevske porodice sa Bliskog istoka, ovaj zadivljujući koncept privatnog aviona Boeing 777X je poput "megajahte za nebo"…

Njegova kupatila imaju ogromne tuševe sa funkcijama masaže, privatni apartman sadrži king krevet, postoji prostor za opuštanje, kao i sedišta poslovne klase za osoblje.

Lufthansa Technik, u partnerstvu sa Boeing Business Jets (BBJ), konačno je otkrila sve detalje svog najnovijeg VVIP kabinskog koncepta za avion BBJ 777-9 pod nazivom CelestialSTAR. Renderi ultra-luksuzne kabine su otkriveni neposredno pre nego što će CelestialSTAR imati svoju premijeru na Dubai Airshow koji počinje sledeće nedelje. Dizajniran prvenstveno za kupce iz kraljevskih porodica sa Bliskog istoka, prostrani enterijer koji pokriva više od 340 kvadratnih metara je prilagođen zahtevima nove generacije VVIP i državnih aviona. Prema nemačkoj kompaniji, dizajn kabine kombinuje tradicionalne uticaje Bliskog istoka sa modernim elementima, naglašavajući beskrajnost neba i savremenu čistotu dizajna.

Najistaknutiji deo koncepta CelestialSTAR je zapanjujuća VVIP privatni apartman koji zauzima prednji deo dizajna i uključuje privatnu spavaću sobu nalik čauri, kupatilo i prostor za "rad i opuštanje". Lufthansa Technik navodi da "kupatilo i spavaća soba mogu postati samostalno utočište koje nudi najveću moguću privatnost ako je potrebno." Ne samo da ima krevet king-size, već sadrži i najveći tuš sa masažom koji je ikada dizajniran za privatni avion. Pored toga, spavaća soba je opremljena sofisticiranom projekcionom tehnologijom prilagođenom iz koncepta Explorer kompanije, koja "pretvara zatvorenu čauru u gotovo imerzivni svet wellnessa i zabave." Može prikazati širok spektar digitalnog sadržaja, uključujući funkciju bioskopskog ekrana za prikazivanje 180° impresija sledeće destinacije putovanja ili virtuelnih umetničkih dela.

Pored čaure se nalazi Work&Balance prostor koji koristi punu širinu kabine i čiji fleksibilan dizajn ga čini multifunkcionalnim. Sedišta se mogu rotirati i pomerati, transformišući raspored kabine. Dodatno, integrisani mehanizam za okretanje takođe omogućava proširenje površine stolova prema potrebi. Pored privatnog apartmana nalazi se Celestial Lounge, koji je opremljen "elegantno integrisanim barom za osveženje i nekoliko stilizovanih rasporeda sedenja." Lufthansa Technik tvrdi da dizajn "osigurava savršen prvi utisak i pruža adekvatnu atmosferu za doček visokopozicioniranih gostiju na brodu ili pripremu za sastanke".

"Promišljeni dizajn enterijera BBJ 777-9 koji je kreirala Lufthansa Technik ilustruje ključne karakteristike našeg najnovijeg, najvećeg i najmoćnijeg BBJ na tržištu," rekla je Aleksis Fekto, direktor marketinga u Boeing Business Jets. "Elegantni elementi enterijera maksimiziraju ličnu udobnost za putnike BBJ 777-9, koji je sposoban da leti preko 22 sata i povezuje bilo koja dva grada na svetu, bez pauze." Lufthansa Technik takođe navodi da bliska saradnja sa Boeingom i njegovo pružanje najnovijih podataka o avionima osigurava "tehničku izvodljivost dizajna od samog početka".

Lufthansa Technik otvoreno govori o tome da je koncept kabine CelestialSTAR VVIP kreiran specifično misleći na kraljevske porodice sa Bliskog istoka "koje obično putuju po svetu sa velikim delegacijama." Zbog toga, druga polovina kabine nudi obilni smeštaj za savetodavno i ostalo osoblje. Nemačka kompanija kaže da "visokorangirani ministri ili državni gosti mogu biti smešteni u šest Deluxe Suite apartmana, modernim odjeljcima prve klase koji su posebno prilagođeni ovom VVIP dizajnu kabine." Pored toga, tu su i 32 sedišta poslovne klase u prostoru za smeštaj dodatnih putnika, zajedno sa sedištima premium economy lociranim u zadnjem delu kabine. Koncept CelestialSTAR će imati svoju premijeru na Dubai Airshow sajmu 2023 sa filmom i virtuelnom turom kroz kabinu na događaju. Kompanija je takođe tvrdila da bi prvi avion opremljen CelestialStar kabinom mogao biti isporučen kupcu do 2026. ili 2027. godine, ako Boeing uspe da ispuni svoj trenutni cilj za uvođenje u komercijalnu službu 777-9 do 2025. godine.

Luxury Experience