Ruski milijarder Roman Abramovič prodaje svoj privatni avion Boeing 767

Ruski milijarder Roman Abramovič, takođe poznatiji kao vlasnik fudbalskog kluba engleske Premijer lige, Čelsi, spreman je da proda svoj luksuzni privatni avion Boing 767-300ER (registrovan kao P4-MES).  

Poznat kao „Bandit“ (zbog crnih pruga naslikanih oko prozora pilotske kabine koje podsećaju na crnu masku koju nose banditi), prvobitno je napravljen za Hawaiian Airlines i trebalo je da se pridruži njihovoj floti u junu 2003. kao N595HA.

Međutim, nakon što su aviokompanije otkazale narudžbinu, Abramovič je kupio avion za svoje lične potrebe. Bivši putnički mlaznjak je zatim pretvoren u poslovni avion koji izgleda poput luksuznog hotela.

Pored standardnih pogodnosti, dolazi sa protivraketnim sistemima sličnim onima koji se koriste na VC-25s za predsednički transport Sjedinjenih Država (vojne verzije Boinga 747-200B) koji se koriste kao Air Force One.

Luksuzni avion ima kapacitet za sedenje do 34 putnika, nameštaj od drveta kestena i panele sa pozlaćenim ukrasima, glavnu i tri spavaće sobe za goste, glavno i dva kupatila za goste, trpezariju, dnevni boravak, biblioteku/radnu sobu, kuhinju i ostavu, odmaralište za posadu i osoblje i Ka-band Wi-Fi.

I funkcionalno, P4-MES je još uvek praktično potpuno nov, beležeći samo 7080 sati leta i 1954 ciklusa rada nakon zvaničnog puštanja u upotrebu u februaru 2007. godine.

Dizajnirao ga je Endrju Vinč, poznati engleski dizajner jahti sa sedištem u Barnsu u Londonu, a trenutno njime upravlja privatna avio čarter kompanija Global Jet Luxembourg (ranije poznata kao Silver Arrows).

Luksuzni privatni avion Abramoviča se sada prodaje po ceni od 100 miliona dolara.

Luxury Experience