Neverovatno ali istinito: Bentley postaje još luksuzniji

Ukoliko bismo pravili listu čisto britanskih stvari, tvid bi se verovatno našao u top pet…

Ovaj materijal možda ima skromne početke iz 18.veka, ali je veoma brzo postao popularan među engleskim aristokratama. Samim tim, ima savršenog smisla što je upravo taj britanski materijal pronašao svoje mesto u čisto britanskom automobilu marke Bentley.

Luksuzni brend je više puta koristio ovaj materijal u izradi svojih modela – Equestrian Edition i Mulliner Bacalar ga koriste u svojoj kabini, dok Bentley Continental GT kabriolet može da se kupi sa krovom od tvida. Ipak, Bentley sada dodaje tvid čitavoj jednoj kolekciji. Dobijen direktno iz Škotske, tvid koji će krasiti enterijere biće dostupan kroz njihov bespoke program sa Mulliner potpisom.

Četiri različita dezena tvida će biti dostupna – Glen Plaid-Tolsta Beach, nazvan po obalama Spoljnih Hebrida, a dolazi sa odvažnim stilom; Charcoal – tamno plava boja koja nudi nešto tradicionalniju opciju; Cheltenham – trava zeleni i Sand Herringbone u oker tonovima.

Prema Bentley brendu, materijal se dobija od globalno poznate Lovat Mill kompanije, koja daje sve od sebe kako bi se tvid proizvodio na najetičniji način, koji je najbezbedniji po naše okruženje, bez upotrebe štetnih hemikalija.