Mercedes još jednom uvodi revoluciju u svet automobila

Sa planom predstavljanja šest novih EQ modela do 2022. godine, deluje da kompanija Mercedes planira EV napad na SAD tokom predstojećeg perioda...

Nemački proizvođač automobila i njegova linija električnih vozila spremna je za svoj debi prvog kvartala sledeće godine, ali trokraki brend je već počeo da izaziva svojim dizajnerskim elementima i podacima o inovativnim karakteristikama, stvarajući veliku famu oko električnog sedana, nešto slično onome što je Mercedes uradio sa svojom novom S-Class serijom.

Unutar jedne nedelje, Mercedes je predstavio dva interesantna detalja svoje nove EQS linije, zadužene da postane noćna mora Tesla Model S automobilima. Sudeći prema poslednjim informacijama, dobijenim iz kompanije, EQS će dobiti novi, opcioni HEPA sistem vazdušne filtracije. Sa trenutnom pandemijom na umu i sve lošijom situacijom po pitanju kvaliteta vazduha širom sveta, sistemi za prečišćavanje zraka koji udišemo zvuči kao idealna karakteristika. Mercedes tvrdi da njegovi HEPS filteri čine enterijer novih automobila čistim u skali operacione sale i kako kažu iz brenda, ovo će biti prvi sistem u automoto sektoru koja poseduje DIN EN 1822 sertifikaciju.

Mercedes je dodao da će njihovi EQS automobili doći sa ultratehničkim informativnozabavnim softverom opremljenim revolucionarnom veštačkom inteligenijom. “Ponudićemo naša najbolja softverska rešenja, koja će debitovati u novoj generaciji električnih automobila. Zvezdu svakako predstavlja veštačka inteligencija, koja je u najmanju ruku revolucionarna”, izjavio je Sajad Kan, direktor tehnološkog odseka nemačkog giganta.

Nova linija dolazi praćena punim opsegom dodataka radi poboljšanja u nekoj daljoj ili bližoj budućnosti. Kompanija takođe nudi i premijerne fotografije sa svojih fabričkih pogona, zajedno sa kamufliranim prototipom zaduženim za dobijanja predstave o veličini novih električnih vozila, njihovom obliku i ukupnom dizajnu. EQS će predstavljati prvi model izgrađen na potpuno novoj Mercedes Electric Vehicle Architecture (EVA) platformi, koja će biti podeljena sa najmanje četiri pretstojeća EV modela. Novi modeli kompanije Mercedes debitovaće krajem sledeće godine, a pratiće ih i nešto manja EQE sedan varijanta.