BMW je zvanični partner 76. Filmskog festivala u Kanu

Nakon uspešnog debija prošle godine, BMW ponovo igra ulogu zvaničnog partnera 76. Filmskog festivala u Kanu.

Kao deo ove saradnje, renomirani proizvođač luksuznih automobila obezbeđuje preko 200 potpuno električnih vozila, zajedno sa najnovijim BMW XM modelima sa plug-in hibridnom tehnologijom, za 76. izdanje ovog prestižnog festivala i njegovih zvaničnih partnera. Ova impresivna flota će zadovoljiti potrebe za prevozom posetilaca i učesnika festivala.

Filmski festival u Kanu, koji okuplja zvezde iz svetske filmske industrije u očaravajućem okruženju juga Francuske, služi kao idealna platforma za BMW da predstavi svoju novu ponudu. Tokom festivala, BMW će predstaviti uzbudljivu novu produkciju BMW Films, pružajući entuzijastima iskustvo puno akcije. Pored toga, postioci će imati priliku da prisustvuju otkrivanju revolucionarne i inovativne jahte poznate kao THE ICON. Štaviše, tek nakon svoje globalne premijere, dugo očekivani BMW i 7 M70 xDrive će se prvi put pojaviti na putu. Ovo izvanredno vozilo, najmoćniji i najbrži potpuno električni model u raznovrsnoj BMW liniji, obećava uzbudljivo iskustvo vožnje.

Najnovija produkcija kompanije BMW Films nastavlja tradiciju brenda u stvaranju zadivljujućih bioskopskih iskustava sa njihovim najnovijim modelima koji zauzimaju centralno mesto. Više od dve decenije, renomirani holivudski reditelji su pravili zadivljujuće kratke filmove, u kojima su istaknuti glumci zajedno sa svojim kolegama na četiri točka. Jedan kultni primer je „Star“, koji gledaoce vodi na uzbudljivo putovanje do filmske premijere u BMW M5. U novijem izdanju, „The Escape“, BMW limuzina serije 5 igra centralnu ulogu u uzbudljivoj sceni jurnjave. Entuzijasti ponovo mogu da očekuju snimke vožnje velikom brzinom, akciju koja oduzima dah i glumce sa A liste na premijeri predstojeće produkcije BMW Films na Filmskom festivalu u Kanu.

Posetioci 76. Kanskog filmskog festivala u Port de Kanu mogu da očekuju jedinstvenu premijeru, jer debituje THE ICON. Razvijena i konstruisana u saradnji između kompanije BMW i proizvođača čamaca TYDE, ova revolucionarna jahta predstavlja inovativan i ekološki pristup luksuzu na vodi. Spajanjem širokog znanja brenda BMW o električnoj mobilnosti sa umećem u izgradnji čamaca kompanije TYDE, zajedno sa naprednim dizajnom iz podružnice BMW Group Designworks, THE ICON otelotvoruje progresivnu viziju budućnosti. Javno predstavljanje na Filmskom festivalu u Kanu pokazuje sveobuhvatnu posvećenost kompanije BMW održivoj mobilnosti u narednim godinama.

Od 16. do 27. maja 2023. godine, prestižni filmski festival u Kanu privući će filmske stvaraoce, glumce i entuzijaste iz celog sveta da budu svedoci otkrivanja značajnih novih produkcija i cenjene nagrade Zlatna palma. BMW preuzima odgovornost za usluge događaja, obezbeđujući nesmetan transport kroz različite rute transfera u Palati festivala i kongresa. BMW flota za festival sastoji se isključivo od aktuelnih modela sa elektrifikovanim pogonskim sklopovima, što im omogućava da se kreću užurbanim kanskim ulicama nečujno i bez emisija. Ovo pruža autentično iskustvo održivog luksuza za međunarodne goste, učesnike festivala i VIP osobe.

Flota prikazuje raznoliku paletu električnih BMW modela dostupnih u luksuznom segmentu. Potpuno električni BMW iX M60 xDrive i prvi plug-in hibridni model visokih performansi kompanije BMW M GmbH, BMW XM, biće postavljeni na čuvenom Bulevaru Kroazet. Pored toga, BMW iX5 Hydrogen, koji koristi tehnologiju gorivnih ćelija na vodonik, predstavlja alternativni put ka održivoj mobilnosti.

Filmski festival takođe služi kao platforma za potpuno električni BMW i7 M70 xDrive kako bi demonstrirao svoj vrhunac održivog luksuza. Sa izlaznom snagom sistema do 485 kW/660 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.100 Nm ovaj novi model performansi predstavlja najmoćnije i najbrže potpuno električno vozilo u portfoliu BMW Grupe.

Posetioci festivala koji se voze u automobilima BMW i7 imaće priliku da uživaju u najnovijoj produkciji BMW filmova na bioskopskom ekranu, izvanrednom panoramskom displeju od 31,3 inča koji se nalazi u zadnjem delu potpuno električnog sedana. BMW bioskopski ekran se proteže od krovne obloge do naslona prednjih sedišta, obuhvatajući skoro celu širinu enterijera. Ova inovativna karakteristika pruža neuporedivo iskustvo zabave na zadnjem delu BMW i7. Dopunjen izuzetnim Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sistemom, drugi red sedišta je transformisan u ekskluzivni lični bioskop na točkovima, nudeći gostima festivala izvanredno bioskopsko putovanje.

Luxury Experience