Najfunkcionalniji mobilni telefon novog doba

Čuveni luksuzni brend Oppo uzeo je krilaticu “ubiti dve muve jednim udarcem”, isuviše ozbiljno...

Zapravo, toliko ozbiljno da je u saradnji sa dizajnerskim studiom Nendo udružio snage kako bi kreirao koncept slajd telefona, koji može biti rasklopljen u tri različite veličine ekrana, od kojih svaka služi drugoj svrsi.

U takmičenju za najmultifunkcionalniji uređaj svih vremena, koncept telefona otvara se vertikalno i otkriva svoj prvi segment, zadužen za pregled vremena i svih notifikacija. Nakon daljeg otvaranja, pametni uređaj ulazi u svoj “selfi mod”. Treća i konačna faza konceptualnog modela, donosi veliki ekran široke diagonale koji može biti koristan tokom igranja igrica, gledanja filmova ili multitaskinga.

Zajedno sa različitim položajima slajdera, bočni tasteri takođe, raznovrsno stupaju u igru i preuzimaju različite uloge u zavisnosti od moda telefona. Najinteresantnije od svega, jeste to što u svom uglađenom i elegantnom izgledu, sve moguće pozicije mobilnog uređaja istovremeno uspevaju da pronađu mesto. Veoma inovativan trostruki sistem savitljivog ekrana omogućuje da, onda kada je potpuno sklopljen, telefon dolazi u veličini kreditne kartice.

Prvo otvaranje telefona otkriva displej od 40mm, nakon čega se, sledećim potezom, duplira u veličini i postaje idealan za zabavne selfije. Treća, finalna faza otvaranja, donosi tanak sedmoinčni ekran osetljiv na dodir i koristan u svim funkcijama. Pozicionirana horizontalno, svaka stranica ekrana pretvara pretvara se operativne panele sa funkcijama osetljivim na dodir. Luksuzni i inovativni pametni uređaj trenutno se nalazi u konceptualnoj fazi, dolazi sa bežičnim punjačem kockastog oblika, sa prorezom u centru, namenjenom njegovom držanju tokom procesa punjenja.