Estelon Forza - zvučnik koji pomera granice

Osnovana pre dest godina, kompanija Estelon ubrzo je uspostavila status u vrhu audio industrije, kreirajući neke od najluksuznijih zvučnika na tržištu...

Ove godine, Estonski brend proslavlja deceniju postojanja i uspeha, posebnim elegantnim izdanjem Forza Anniversary Edition zvučnika, namenjenih obeležavanju ove posebne prilike. Estelon Forza linija plasirana je na tržište prošle godine, poseduje izvanredan dizajn obeležen jednodelnim kutijama kreiranim od kompozitnih mermernih materijala i upotrebom poslednjih Accuton drajvera. Ovi vrhunski zvučnici stvaraju veliku izlaznu snagu, ali mogu istaći i najsitnije muzičke detalje, takođe.

Svaki Forza model nudi četvorokanalni dizajn, okarakterisan sa dva moćna vufera, dodatnim srednje frekfencije, srednjotoncem i jednim visokotoncem, dizajniranim od strane premijum proizvođača, kompanije Accuton. Dva posebno kreirana aluminijumska sendvič vufera od 250 mm, nalaze se u dnu kutija i sposobna su za proizvodnju ekstremno dubokih, preciznih bas linija.

Sa druge strane, veliki aluminijumski sendvič vufer srednje snage postavljen je u sredini i zadužen je za reprodukciju brzih i viših bas linija. Keramička membrana veličine 168 mm neverovatno je lagana i čvrsta, omogućujući ključne srednje frekfencije bez distorzije istovremenio održavajući linearnu strukturu zvučnika.

Na kraju možemo videti i 25 milimetara veliki dijamanski tviter, više nego sposoban za produkciju i održavanje najviših frekfencija do 60 kHz, bez distorzija zvuka u ljudskom slušnom opsegu. Ovaj impresivni visokotonac može biti viđen i na kontrolnoj tabli neverovatnog Bugatti Chiron hiperautomobila, što umnogome govori o njegovim mogućnostima.

Unikatan dizajn Estelon Forza zvučnika i blage linije njihovih kutija, eliminišu reflektujuće efekte i prelamanja zvučnih talasa, dok karakteristike frekfencija istovremeno ostaju ravne i linearne, ne samo ispred uređaja već i pod različitim uglovima. Oble i specijalno dizajnirane kutije zvučnika, njihovi zidovi i posebne enterijerne pregrade uklanjaju zvučne vibracije, tako da audio signal ostaje čist i dolazi isključivo od drajverskih elemenata.

Svaki pojedinačni zvučnik težak je 150 kg, što im pruža reaktivnu i dinamičku stabvilnost, podržavajući ubrzavanje i pomeranje membranskih delova. Nešto manji od Estelon Extreme verzija, vrhunskih modela kompanije, Forza zvučnici sa svojim uglađenim dizajnom i izuzetnim performansama nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Pošto Estelon brend proslavlja svoju desetu godišnjicu ove godine, Anniversary Edition linija biće proizvedena u ograničenom izdanju od samo deset parova, što je ujedno i glavna razlika koja ih deli od standardne serije zvučnika koji dolaze u predivnoj kombinaciji sjajnih biserno crnih i zlatnih akcenata, zaduženih za isticanje njihovih elegantnih oblina.