Elon Mask je spreman da napravi robote nalik ljudima

Naša budućnost će biti puna mašina sa dve noge po povoljnoj ceni.

Čini se da Elon Mask već zna kako će izgledati naša budućnost, zbog čega se kladi na humanoidne robote. U novom članku objavljenom u časopisu China Cyberspace, on kaže da su roboti na dve noge ključna tačka u njegovom cilju maksimiziranja upotrebe tehnologije koja će se pokazati korisnim za našu bolju budućnost.

Mask, zapravo, upoređuje inteligentne i umrežene robote koji će se kretati na točkovima sa današnjim automobilima, nagoveštavajući da je najava humanoidnog robota - Tesla Bot ili Tesla Optimus, samo početak budućnosti u kojoj će ovi roboti zameniti ljude na poslovima koji se ponavljaju i koji su dosadni, a istovremeno će moći da služe potrebama starijih.

Zašto je Mask odlučio da razvije robote nalik ljudima? „Možda se pitate zašto smo stvorili ovog robota sa nogama. Zato što je ljudsko društvo zasnovano na interakciji sa dvonožnim humanoidima koji imaju dve ruke i deset prstiju. Ako želimo da se robot prilagodi svom okruženju i da bude u stanju da radi ono što ljudi rade, trebalo bi da bude otprilike iste veličine, oblika i sposobnosti kao i čovek."

Tesla je objavio tizer fotografiju Tesle Optimusa tokom nedavnog sastanka među svojim akcionarima, dok je Mask najavio da prvi prototip robota možemo očekivati u narednih mesec dana.

Mask veruje da će prototip njegovog humanoidnog robota izaći do kraja 2022. godine i nada se da će se proizvodnja povećati u roku od jedne decenije kako se veštačka inteligencija bude poboljšala, omogućavajući ljudima da kupe robota svojim roditeljima kao rođendanski poklon.

Iako ova opsesija robotima može izgledati malo naglo, Mask je u januaru izjavio da će najvažniji razvoj proizvoda koji će napraviti 2022. biti humanoidni robot Optimus. Više informacija očekuje se 30. septembra, tokom Tesla AI Day.

Luxury Experience