Blue Dragon - slušalice od 15.700 dolara

Možda do sada nikada niste čuli za brend QDC, ali bi svakako trebalo da obratite pažnju na njihovu najnoviju kreaciju…

U pitanju je luksuzni brend iz Kine, osnovan 2015.godine, a koji je specijalizovan za audio opremu visokih performansi. Njihov najnoviji proizvod dobio je naziv Blue Dragon, a predstavlja rezutlat osamnaest meseci rada na dizajnu. Svi QDC proizvodi dobili su unikatni 3D dizajn, ali Blue Dragon čitavu priču prenosi na sasvim novi nivo. Maske najnovijih slušalica napravljene su od titanijuma koji je spojen zlatom. Kućište svake slušalice dekorisano je sa ukupno 800 safira, koji su postavljeni ručno. Isečci na plavim titanijumskim kućištima otkrivaju pločicu od 18-karatnog zlata, koja doprinosi razigranom dizajnu.

Kada se radi o hardveru, ovaj model deli konfiguraciju sa vrhunskim VX iz Anole serije, pa sadrži deset drajvera – 4 visokofrekventna, 2 srednja i 4 niska. QDS kaže da su svi drajveri grupisani, kako bi proizvodili besprekorni zvuk. IEM slušalice takođe imaju tri ručna prekidača za tjuniranje, koja se mogu prilagoditi vašim preferencijama.

Blue Dragon slušalice takođe dolaze sa odvojivim kablom koji se naziva Dragon Skin, a koji je kreiran od tri različita tipa materijala. Slušalice takođe dolaze u specijalnoj kutiji koja je kreirana od najfinije nojeve kože. Kutija je ponuđena u tamnoplavoj boji koja prati dizajn slušalica.

Prema navodima, za izradu jednog para slušalica potrebno je tri meseca, dok je njihova cena 15.700 dolara, što ih čini najskupljim svoje vrste.