Ploča Boba Dilana „Blowin’ in the Wind“ prodata za neverovatnih 1,8 miliona dolara

Osoba u Londonu će moći da sluša pesmu Boba Dilana „Blowin’ in the Wind” na ploči vrednoj 1.769.508 dolara.

U četvrtak, jedini primerak ploče slavnog američkog muzičara Boba Dilana (81) "Blowin' in the wind", koji je snimio 2021. godine, prodat je za 1,8 miliona dolara na Christie’s aukciji u Londonu.

Snimak folk klasika iz 1962. godine producirao je Bone Burnet u Los Anđelesu i snimljen je direktno na acetatnu ploču, nazvanu Ionic Recording, koja ima premaz koji je štiti od habanja i još uvek se može reprodukovati na tipičnom gramofonu.

Snimak su preslušali samo potencijalni ponuđači u Londonu, Njujorku i Los Anđelesu, zajedno sa nekoliko članova medija. Ko će ubuduće moći da presluša snimak, sada odlučuje onaj ko ga je kupio, a identitet vlasnika nije javno objavljen.

"Mislim da je ovo najbolja ploča koju sam napravio u životu, pa želim da je svi čuju. Za moj ego i moj osećaj „želeo bih da me svi vole“, ovo je žrtva. Mislim, čuli ste. Bob zvuči dobro. Bend zvuči dobro. Pesma je odlična. I moram da kažem, mislim da je to najbolja stvar u koju sam ikada bio uključen. To je najbolji pevač, najbolja pesma, sjajni muzičari, zvuk je ubitačan. Reći ću ovo: nikada nisam uradio ništa bolje, sigurno", rekao je Bone Burnet.