Titanik II kreće u svoju avanturu 2022.godine

Svi oni koji su oduvek želeli da kroče na palube Titanika, sada imaju priliku za to…

Da, dobro ste čuli. Iako je povratak razorenog broda i njegovih ruina nemoguć, odgovarajuća replika Titanika je sada u izradi i planira se da će svoje debitantsko putovanje imati do 2022.godine. U vlasništvu kompanije Blue Star Line, ovaj projekat će svojim gostima ponuditi klasično iskustvo plovidbe, baš kao što se to očekivalo od originalnog broda.

Ono što je posebno interesantno, replika će ploviti istom putanjom kao i njena muza, što će ovo putovanje definitivno učiniti još interesantnijim. Brod će pratiti istorijsku putanju između Engleske i Sjedinjenih Američkih Država tokom letnjeg perioda, a potom osvojiti svet svojim krstarenjem krajem godine.

Kako bi ovo iskustvo bilo bezbednije od prethodnog, brod će biti opremljen poslednjim navigacionim i bezbednosnim sistemima, pored čitavog niza luksuznih ponuda. Titanic II, kako je brod nazvan, ponudiće dovoljno mesta za 2.400 putnika i 900 članova posade, a imaće raspored kabina, kakav je imao i originalni brod.

Komentarišući ovaj projekat, predsedavajući Blue Star Line kompanije, Klajv Palmer, rekao je: “Brod će pratiti originalno putovanje, prevozeći putnike od Sauthemptona do Njujorka, ali će takođe obići i planetu, inspirišući i očaravajući ljude dok privlači mnogo pažnje, intrige i misterije u svakoj luci u koju pristane”. Pa, nadamo se da će Titanik II proći bolje od originala…