Slavni italijanski kuvar daje besplatne časove kuvanja

Ukoliko ste ikada želeli da pooštrite svoje kulinarske veštine, sada je verovatno najbolje vreme za to…

Ne samo da je priprema domaćeg obroka sjajna distrakcija od svetske krize koja nas sve pogađa – ova aktivnost će nahraniti vaše telo, um i dušu. Na vašu sreću, jedan od najboljih kuvara na svetu trenutno organizuje besplatni kurs kuvanja, koji možete pratiti putem svog mobilnog telefona.

Masimo Botura, kuvar sa Mišelin zvezdicom koji predvodi Osteria Francescana restoran, lansirao je novu Instagram seriju nazvanu “Kitchen Quarantine”, gde vas korak po korak vodi kroz pripremu osnovnih recepata. U prvih nekoliko epizoda, Botura je svojim gledaocima pokazao kako da pripreme Thai kari, toplu bollito salatu, tortellini i makarone sa sirom. Moramo priznati da je to savršeni zagrljaj od ugljenih hidrata koji nam je trenutno preko potreban.

Dok se njegova zemlja, Italija, bori sa najgorom epidemijom ikada, slavni kuvar odiše pozitivnošću i obećava da će motivisati čak i one najneiskusnije kuvare. Pored toga, on je ovo već radio – 2019.godine, Botura je organizovao seriju online časova kroz Masterclass. “Naučiću vas kako da razvijete svoje čulo ukusa i oživite svoju kreativnost i emocije putem hrane”, izjavio je Botura.

Pored kuvanja, on putem svog Instagram naloga odgovara na pitanja svojih fanova, razjašnjava sve nedoumice vezane za recepte, metode pripreme ili sastojke.

“Kitchen Quarantine” serija se emituje uživo na Instagram nalogu slavnog kuvara u tri sata posle podne. Časovi se odžavaju na engleskom jeziku i sasvim su besplatni. Ukoliko ne možete stići da ih pogledate uživo, znajte da ih možete pronaći i na YouTube platformi.

Dakle, ostavite se instant oboroka iz kesice i pripremite sebi pravu gozbu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tonight 8pm on @instagram TV #staytuned #staysafe #kitchenquarantine with Massimo tonight at 8pm

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on