"Sam u kući“ ipak nije božićni film sa najvećom zaradom svih vremena

Zabave i žurke su apsolutni protagonisti ove sezone.

Međutim, popodne ili uveče, svi želimo da se opustimo na svojoj sofi i uživamo u božićnom filmu. Uostalom, to je tradicija koja živi i vlada decenijama.

Naravno, ako bismo vas pitali koji je prvi film sa božićnom tematikom koji vam pada na pamet, najverovatniji odgovor bi bio „Sam u kući“. Film govori o klincu Kevinu, koji ostaje sam kod kuće za praznike i ima posla sa dvojicom razbojnika koji žele da ga opljačkaju. Klasičan izbor za ljubitelje Božića, koliko god čudno zvučalo, nije najkomercijalniji film po prihodu sa blagajna bisokopa.

Prvi „Sam u kući“ izašao je u bioskope daleke 1990. Tako je uspeo da donese zaradu koja je dostigla 476 miliona dolara! Astronomskom iznosu, približio se drugi deo „Sam u kući“ dve godine kasnije, ali se zaustavio na cifri od 358 miliona dolara. Od 2018. ova dva filma su bila na prvom i drugom mestu na listi božićnih filmova sa najvećom zaradom svih vremena.

Ali postoji film koji ih je nadmašio. Ovo je bio Grinč, animirani film zasnovan na priči iz čuvene knjige „Kako je Grinč ukrao Božić“. Prihodi od ove produkcije premašili su 511 miliona dolara i tako su „Sam u kući“ ostavili na drugom mestu. 

Luxury Experience