Sajmon Kauel poklanja 26 miliona dolara svog bogatstva psima

Ko god je rekao da je pas čovekov najbolji prijatelj verovatno je bio u pravu!

Sajmon Kauel, član žirija i producent emisije "Ja imam talenat" je veliki ljubitelj životinja i odlučio je da ostavi iza sebe mega-bogatstvo od preko 26 miliona dolara skloništima za pse, a to je napisao i u svom testamentu.

U nadi da će u svom testamentu pokriti „sve do čega mu je stalo“, Kauel je priznao da će donirati 26 miliona dolara u dobrotvorne svrhe, skloništima za pse, uključujući Dogs Trust, K9 na Barbadosu i londonski Battersea Dogs Home.

Komentarišući svoju odluku, muzički mogul je rekao: „Testament pokriva sve do čega mi je stalo, kao i dobrotvorne organizacije koje podržavam. Vidite, donedavno nisam napisao testament jer nikad nisam mislio da ću umreti.“

Sajmon Kauel je takođe otkrio da je pisanje njegovog testamenta bila „jedna od najdepresivnijih stvari“ koje je ikada uradio, ali da mu je činjenica da je to učinio donela mir.

Odluka da napiše testament dolazi nakon što je 62-godišnja zvezda "Ja imam talenat" pre nekoliko meseci doživeo tragičnu nesreću na biciklu, u kojoj je povredio ruku.