Ratovi zvezda: 400 vintage figura epskih heroja na aukciji

Kompanija Walt Disney je tokom godina evoluirala u jednog od giganata u industriji zabave.

Sa bezbroj nekretnina koje su trenutno u portfoliju, dani kada je kompanija bila ograničena na animirane filmove izgledaju kao stvar prošlosti. I dok je iz bogatog arsenala iskorišćeno skoro sve, čini se da sve što je vezano za Ratove zvezda nije iscrpljeno. Sada dolazi novo iznenađenje koje će naterati ljubitelje svemirskog epa da zadrhte od uzbuđenja. Kolekcija originalnih, Diznijevih promotivnih igračaka iz daleke, daleke galaksije je na aukciji u potrazi za strastvenim kolekcionarima.

Ratove zvezda je napisao i režirao Džordž Lukas 1977. godine i to je bio prvi film koji je uspešno plasirao igračke zasnovane na filmu. Verovalo se da je Lukas koristio sredstva od prodaje akcionih figura da bi pomogao u finansiranju naredna dva filma originalne trilogije, Imperija uzvraća udarac (1980) i Povratak Džedaja (1983).

Anonimni pošiljalac iz oblasti Čikaga, kupio je figure iz Ratova zvezda za svoju decu. Deca nisu pokazivala nikakvo interesovanje, pa ih je ostavio u originalnim kutijama i nikada nisu ugledale svetlost dana. Ogromna kolekcija uključuje pregršt figura Luka Skajvokera, koje su objavljene kao deo promocije „Nova nada“ iz 1977. godine, a očekuje se da će svaka koštati između 10.000 i 20.000 dolara. Očekuje se da će cela kolekcija koštati između 250.000 i 400.000 američkih dolara, navodi aukcijska kuća Morphy.

Kolekcija je trenutno na izložbi u galerijama Morphy Auctions u Denveru i na onlajn platformi, a prodaja će se održati uživo od 1. do 3. februara.

Za više informacija i ponuda možete posetiti sajt kuće Morphy koja je preuzela aukciju.

Luxury Experience