Pismo u kojem Marlon Brando raskida sa devojkom odlazi na aukciju

Pismo Marlona Branda u kom raskida sa francuskom glumicom Solanž Podel je na aukciji od strane RR Auctions.

Obožavaoci Marlona Branda sada imaju priliku da nabave zanimljiv predmet iz njegovog privatnog života. Aukcijska kuća RR Auctions sa sedištem u Bostonu predstavila je rukom pisano pismo o raskidu zvezde sa tadašnjom devojkom.

Ovo retko pismo, za koje se prema trenutnim procenama očekuje da će koštati 15.000 dolara, označava kraj romantične veze između zvezde „Kuma“ i francuske glumice Solanž Podel kasnih 1940-ih.

Tri stranice veličine 5 x 8 cm - koje, uzgred, sadrže gomilu gramatičkih grešaka - ispisane su Brandovom rukom i detaljno opisuju njegov pokušaj da prijateljski okonča svoju vezu sa francuskom glumicom.

„Da me ne bi smatrala potpunim bezobraznikom, pišem ti ovo pismo da ti objasnim da zbog svog temperamenta ne želim da ponizim i degradiram tvoja osećanja viđajući se sa tobom, samo kada meni odgovara“, stoji u pismu.

Rekao je: „Molim te da prihvatiš ovo pismo otvorenog srca jer je napisano vrlo iskreno. Žao mi je što nisam mogao više da se trudim da budem popustljiv, a samim tim i malo kompatibilniji. Sećaću te se sa ljubavlju, poštovanjem i uvažavanjem. Kada se sretnemo u Francuskoj (možda u oktobru) verujem da ću se ponašati malo ozbiljnije."

Aukcijska kuća RR je napomenula da su se njih dvoje upoznali 1947. nakon što je bila pozvana u bekstejdž tokom produkcije filma „Tramvaj po imenu želja“. Aukcijska kuća je dodala: „Podel i Brando su brzo uspostavili vezu, ali su ih ambicije i karijere odvele na različite puteve: Brando je zaradio nominaciju za Oskara, a Podel se okrenula fotografiji.

Nakon njihovog raskida, Brando će postati holivudska legenda, osvojivši dva Oskara za najboljeg glumca za svoje uloge u kultnim filmovima "Luka agonije" i "Kum". Pondel je u međuvremenu odustala od glume nakon nekog manjeg uspeha da bi se fokusirala na fotografiju, studirajući kod maestra fotografije Ričarda Avedona, pre nego što se konačno preselila u Monako gde je postala zvanični fotograf Turističke kancelarije Kneževine.

Ako ste zainteresovani za ovaj deo Brandovog ljubavnog života, možete posetiti sajt RR aukcijske kuće i dati svoju ponudu do 8. februara.

Luxury Experience