Pininfarina Formula: Kada simulacija trka postaje umetničko delo

Već smo videli kako simulator trka Pagani Huayra R briše granice između stvarnosti i virtuelnog trkanja, ali sada nam stiže novi uređaj koji preispituje naše shvatanje simulatora...

Zove se Pininfarina Formula i nije vaš uobičajeni gejmerski set. Ovaj konceptualni uređaj, dizajniran od strane Fabija Bilote, pretvara ideju o simulatoru trka u umetničko delo, sa fokusom na estetiku koliko i na performanse. To je tip uređaja koji vas zaustavlja u mestu i tera na ponovno razmišljanje. Zašto? Jer je podjednako impresivan kao i najegzotičniji hiperautomobili na tržištu.

Većina simulatora za trke dizajnirana je da obavi posao. Izgledaju kao ogoljeni kokpiti, sa funkcionalnim, utilitarnim dizajnom koji je više usmeren na trkanje nego na stil. Pininfarina Formula, s druge strane, odbacuje sve to. Izrađen je sa istom pažnjom usmerenom na detalje kao i sportski automobil visoke klase. Karbonska vlakna, ojačana šperploča, nerđajući čelik i prava koža zajedno stvaraju simulator trka koji bi mogao biti centralni komad bilo koje sobe. To je smeo potez - kao da stavljate luksuzni automobil u svoju dnevnu sobu.

Ali, nije sve u izgledu. Pininfarina Formula ima supstancu koja odgovara njegovom stilu. Ergonomski dizajn inspirisan je Formula 1 automobilima, pozicionirajući vaše noge na visini ramena za bolju kontrolu. Sve je u postizanju optimalne poze za trkanje, one koje koriste profesionalni trkači. Postolje za pedale i kućište volana simulatora su potpuno podesivi, što vam omogućava da precizno prilagodite svoj set-up prema svojim specifikacijama. Ova fleksibilnost znači da, bez obzira da li ste visoki ili niski, možete pronaći savršenu poziciju za vožnju. Zar to nije ono što svaki sim-trkač želi – set-up koji im savršeno odgovara?

Pininfarina Formula je takođe svestran. Bilo da ste zainteresovani za virtuelnu realnost ili preferirate klasični set-up sa običnim ekranom, ovaj uređaj može to da podrži. Njegov dizajn se besprekorno integriše sa različitim gejming sistemima, dajući vam slobodu da koristite opremu koju preferirate. Plus, ne dolazi sa volanom ili pedalama, što na prvi pogled može izgledati kao nedostatak. Ali u stvarnosti, to je prednost jer možete odabrati komponente koje odgovaraju vašem stilu i budžetu. Radi se o prilagođavanju i stvaranju iskustva koje je zaista vaše.

Iako je Pininfarina Formula samo koncept, već pravi velike talase. To nije samo trkački rig; to je izjava koja nam jasno stavlja do znanja da gejmerski setovi mogu biti i lepi i funkcionalni. Ako ste ikada razmišljali o pretvaranju vašeg simulatora trka u umetničko delo, ovo je vaša prilika. Zamislite da sedite u ovom uređaju, osećajući virtuelni vetar u kosi, znajući da ne igrate samo igre – već doživljavate novi nivo luksuza i performansi. Zar ne biste želeli biti u vozačkom sedištu nečega ovako spektakularnog?

Luxury Experience