Ovo je najskuplji „ružni“ praznični džemper na svetu

Najskuplji božićni džemper na svetu optočen je dijamantima i istkan 24-karatnim zlatnim koncem.

Praznici su namenjeni zabavi i razbacivanju novca. A prilika da to učinite je kupovina božićnog džempera koji dolazi ukrašen dijamantima i zlatom, koji je dizajnirao umetnik iz Londona, Ejdan Liban, potrošivši svu svoju ušteđevinu na njegovu kreaciju. Njegov luksuzni „ružni“ džemper košta 39.859 dolara.

Luksuzni džemper ima dizajn irvasa koji je ukrašen srebrnim zvezdama optočenim dijamantima, niti od 24-karatnog zlata, italijansku svilenu postavu i prekriven je hiljadama Swarovski kristala. Za izradu džempera bilo je potrebno 3.000 sati rada i mnogo truda.

Ideja da napravi skupoceni džemper pala je na pamet dizajneru tokom izolacije kada je živeo sam. Svilu od 24 karata nabavio je u specijalizovanoj francuskoj radnji, dok je 150 dijamanata poteklo od specijaliste Haton Gardena. Završetak čitavog projekta koštao ga je 9.300 dolara.

Dok je glavni deo džempera napravljen od vune i pamuka, iznutra je obložen prelepom svilom. Štaviše, dijamanti imaju male nedostatke, dok irvasi imaju Swarovski zlatni medaljon oko vrata.

Komentarišući svoj rad, nadobudni umetnik je u izjavi rekao: „Imao sam viziju i ostvario sam je. Želeo sam da napravim nešto veličanstveno i privlačno – što sam i uradio… Mnogo sam improvizovao dok sam kreirao džemper i  gde svaki element treba da ide.”

„Božićni džemperi nikada nisu bili u mojoj porodičnoj tradiciji, pa sam želeo da to uradim sa stilom. Ko god da kupi ovaj džemper može ga nositi, ali džemper se ne može prati jer je tako delikatan. Vreme koje mi je bilo potrebno da ga osmislim i kreiram je glavni faktor visoke cene. Imao sam vremena da radim na tome samo uveče i vikendom. Sada sam švorc, pa moram da ga prodam. Mislim da vredi svakog penija“, dodao je dizajner.

Liban, koji takođe radi kao stilista slavnih, nada se da će prodati džemper za cenu od pet cifara, pa čak i donirati deo novca.

Za zainteresovane, džemper je trenutno dostupan za prodaju na sajtu umetnika.