Ova žena iz Kine potrošila je neverovatnih 165.000 dolara da napravi najveću kolekciju snežnih kugli na svetu

Jedno je nešto voleti, a drugo biti opsednut time! Vendi Suen iz Kine je definitivno opsednuta snežnim kuglama.

Pedesetogodišnjakinja iz Kine gaji ogromnu ljubav prema snežnim kuglama – toliko da poseduje Ginisov rekord za najveću kolekciju snežnih kugli na svetu! Prema izveštajima, Suen sakuplja snežne kugle već 20 godina i drži svetski rekord od 2005. Ukupno poseduje 4.238 komada na koje je potrošila neverovatnih 165.000 dolara! Da, dobro ste pročitali!

Njena ljubav prema dopadljivim predmetima počela je kada joj je njen suprug Rejmond Čung, kupio prvu snežnu kuglu.

Komentarišući, rekla je: „To je mačja snežna kugla sa „mišem“ unutra, ali to je kompjuterski miš od 24-karatnog zlata.“ Ona je dalje dodala: „Ja sam ljubitelj mačaka, a moj muž, tada dečko, rođen je u godini miša.“ Njen favorit u kolekciji je ona koju je sama dizajnirala i koja prikazuje bebu koja spava pod mesecom.

Osvrćući se dalje na svoj hobi, Suen je rekla: „U ranim danima nisam imala toliko kugli, pa sam se fokusirala na kvantitet – što više, to bolje. Ali kada je moja kolekcija narasla na oko 3.500, ponestalo mi je prostora da ih postavim u svoju sobu. Tako da umesto da kupujem bilo koju snežnu kuglu, sada me privlače samo kugle bolje izrade i  kreativnijeg dizajna.“

Suen čuva sve svoje snežne kugle u određenoj prostoriji od 20 kvadrata u svom domu u Hong Kongu. Nameštaj je napravljen po meri i dolazi sa rotirajućim vitrinama za razdvajanje kugli po kategorijama kao što su likovi iz crtanih filmova, Dizni, dizajnerski brendovi, životinje i sport.

Njena najskuplja snežna kugla je brenda Louis Vuitton koja se prodaje po ceni od 10.000 dolara. Kao što kaže Suen, „Snežna kugla je simbol ljubavi“ – i mi se u potpunosti slažemo sa tim!