Neverovatno ali istinito: na prodaju Nobelova nagrada za otkriće penicilina

Da li će milioner kupiti Nobelovu nagradu iz 1945. godine za otkriće penicilina za 2 miliona dolara, dodajući dragulj koji je spasio milijarde života dekoru svog penthausa?

Možda ste propustili priliku da osvojite Nobelovu nagradu, ali to ne znači da je ne možete kupiti. Nobelova nagrada za medicinu iz 1945. godine za otkriće penicilina, koja je dodeljena hemičaru Ernstu Čejnu, upravo je stavljena na prodaju putem aukcijske kuće M.S. Rau za 2 miliona dolara. Otkriće ovog antibiotika spasilo je procenjenih 200 miliona života od njegovog uvođenja 1944. godine. Ovaj kolekcionarski predmet zaista predstavlja zenit naučnih dostignuća, i nijedna cena nije previsoka za ovu neverovatnu istorijsku vrednost.

Zlatna medalja od 23 karata teži 200 grama i dolazi u originalnoj kutiji sa Nobelovom diplomom i kopijom prihvatnog govora naučnika. Medalja izgleda izvanredno s likom Alfreda Nobela.

Na drugoj strani nalazi se alegorijska figura "Genije medicine", koja čita knjigu dok nudi vodu pacijentu. Nobelova diploma nosi ime dr. Čejna i potpise članova Instituta.

 

Treći deo kompleta je dirljiv prihvatni govor, u kojem je slavni naučnik govorio o ličnom gubitku svoje majke i sestre tokom Holokausta. Takođe je istakao neprocenjivu važnost naučnih dostignuća. Detalji Nobelove nagrade iz 1945. godine biće dostupni na zahtev od strane aukcijske kuće M.S. Rau.

Luxury Experience