Nepristojna ponuda koja je Elona Maska koštala 10 milijardi dolara

Sve što treba da znate o budućem vlasniku Tvitera.

Prošle nedelje, nekoliko medijskih kuća je objavilo vest o tome da se Elon Mask neprikladno ponašao i predložio seks stjuardesi tokom leta za London 2016. godine. Nakon što su vesti izašle u javnost, njegovo bogatstvo je palo za 10 milijardi dolara.

Tokom 2016. Mask je u avionu upoznao stjuardesu koja je veliki ljubitelj konja. Dok je od nje tražio masažu i sačekao je potpuno nag u krevetu, predložio joj je seks u zamenu za konja. Stjuardesa je bila strastveni ljubitelj konja, ali je jasno dala do znanja da nije na prodaju i odbila njegovu ponudu.

Godine 2018., stjuardesa je angažovala advokata koji je poslao žalbu SpaceX odeljenju za ljudske resurse objašnjavajući incident. Kompanija je brzo rešila žalbu nakon sastanka kome je Mask lično prisustvovao i pristao da plati 250.000 dolara u zamenu za obećanje da neće podneti tužbu.

Aktuelna predsednica SpaceX kompanije, Gvin Šotvel - čiji je šef Mask - je u saopštenju podelila da veruje da su ove optužbe lažne. „Lično, smatram da su optužbe lažne, ne zato što radim za Elona, već zato što sam blisko sarađivala sa njim 20 godina i nikada nisam videla niti čula ništa što bi ličilo na ove optužbe.”

Mask, koji je nedavno sklopio ugovor vredan 44 milijarde dolara za kupovinu Tvitera, takođe je negirao optužbe.

Mask navodi da su ovi politički „napadi“, kako ih je nazvao, neosnovani i samo pokušaj da se poremeti njegov sadašnji plan za budućnost. Međutim, on tek treba da pojasni zašto bi od stjuardese tražio da potpiše ugovor o čuvanju tajni ako nije došlo do nedoličnog ponašanja - a kamoli da joj plati 250.000 dolara.

Kakav će biti epilog ove afere, vreme će verovatno pokazati. Međutim, da li će prava istina izaći na videlo verovatno je pitanje nekoliko miliona, a ne 250.000 dolara.