NEOM: vizionarski projekti saudijskog prestolonaslednika u vrednosti od 500 milijardi dolara

Više slika

Više slika

Saudijski prestolonaslednik, Muhamed bin Salman, pokrenuo je gigantski projekat NEOM, koji se prostire na 170km i već privlači pažnju sveta...

NEOM, smešten na severozapadu Saudijske Arabije, veći je od 10 Hong Kongova zajedno i poznat je po razvoju četiri ključna područja – Sindalah, Trojena, Oxagon, i The Line. Međutim, u poslednjih godinu dana, kraljevstvo je otkrilo mnoge jedinstvene i spektakularne planove za izgradnju turističke ekonomije.

NEOM je registrovao seriju trgovačkih marki, uključujući Treyam, Aquellum, i Jaumur, što sugeriše na buduće projekte u regionu. Sa šest od planiranih deset regiona NEOM-a najavljenih, očekuje se da će se uskoro pojaviti njihovi nacrti koji će izazvati divljenje. Razvijeni su i projekti poput Leyja i Epicon. Projekat Leyja, koji se nalazi na obali Akapskog zaliva, imaće tri ekološki održiva hotela sa ukupno 120 butik soba i apartmana. Epicon će biti još jedno premium turističko odredište duž Akapskog zaliva sa dve visoke građevine visoke 225 i 275 metara.

Prestolonaslednik MBS planira da domaćin 2034 FIFA Svetskog Kupa bude futuristički ski centar Trojena. Ovaj prostor ima planinsko selo pored 3.22 kilometra dugog veštačkog jezera, luksuzne rezidencije i wellness resorta. Svi ovi projekti savršeno se uklapaju u Saudijsku Viziju 2030 i njenu posvećenost održivom turizmu.

NEOM City, najavljen 2017. godine kao deo inicijative Vizija 2030, predstavlja novi način života. U 2023. godini, NEOM je najavio nekoliko novih projekata luksuznih hotela, nove avio-kompanije, brzu železnicu vrednu 1,5 milijardi dolara, kao i video koji pokazuje značajan napredak u ključnim oblastima​​​​​.

Luxury Experience