Montblanc kolekcija inspirisana našom planetom

Montblanc nas konstantno oduševljava svojim kolekcijama instrumenata za pisanje, lansirajući veličanstvene komade, inspirisane svetom i ljudima oko nas…

Prošle godine, slavni brend je lansirao kolekciju inspirisanu našom planetom, dok je ta specijalna kolekcija dobila i specijalno izdanje inspirisano Novakom Đokovićem, koje je lansirano kako bi podržalo njegovu humanitarnu fondaciju. Za ovu godinu, luksuzni nemački brend dodao je nove instrumente svojoj kolekciji koja e tematski usmerena prema najdragocenijem resursu naše planete, koji je od ključnog značaja za naše preživljavanje. Nazvana StarWalker Blue Planet, nova Montblanc kolekcija inspirisana je vodom, koja našoj planeti daje predivne plave boje.

“Svemirsko istraživanje vođeno je potragom za drugim formama živog sveta u kosmosu i planetama koje možemo naseliti, pri čemu je kritični element uvek voda. Nova StarWalker kolekcija posebnu pažnju usmerava ovom vitalnom elementu, ali iz sasvim drugačije perspektive – svemirske. Mnogi od nas neće za života dobiti priliku da istražuju svemir i vide našu planetu iz tog ugla, ali nas StarWalker kolekcija poziva da se ponovo povežemo sa njom i podseća nas na njenu krhkost”, izjavio je Nikolas Barecki, CEO Montblanc brenda.

Dizajn novih StarWalker instrumenata za pisanje sadrži predivne plave detalje koji asociraju na površinu naše planete, dok prozirna kupola ispod amblema evocira na našu planetu koja se izdiže iznad lunarnog horizonta, što se može videti iz svemira. Zatvarač olovke napravljen od polirane platine, predstavlja astronauta. Drugi detalji nas podsećaju na svemirske rakete i njihove mehanizme. Pored toga, Montblanc je takođe predstavio i StarWalker Blue Planet izdanje Augmented Paper, koji uključuje plavu kožnu futrolu u kojoj se nalazi sveska i jedan instrument za pisanje.