Mini Ferrari - najskuplja igračka sveta

Kada smo bili deca, ideja savršene igračke verovatno je bila plišani meda ili maketa automobila...

Da li ste ikada pomislili da bi te makete automobila mogle da budu pretvorene u sportske automobile za decu sa funkcionalnim motorima? Pa, ako niste, Riddelsdell’s Garage iz Safoka će vas navesti da razmišljate o toj mogućnost, kada vidite njihovu klinačku verziju Ferrari 512 Testarossa modela.

Ovaj automobilčić je u potpunosti funkcionalan i opremljen je motorom kosilice. Naravno, ne dostiže brzine sportskih automobila, ali je sasvim dovoljno brz da zabavi svakog klinca. Iako je namenjen deci, ovaj automobil ima cenu koja će vas podsetiti da je u pitanju Ferrari – može se kupiti po ceni od 97.000 dolara.

Hauard Vats, koji upravlja Riddelsdell’s Garage rekao je: „Ovo je pravi mini klasik, jedinstveni maleni automobil sa sjajnom istorijom – njegovi tvorci morali su da dobiju dozvolu Ferrari brenda pre nego što su ga sastavili. Bio je u lošem stanju, i bile su nam potrebne godine da nabavimo sve delove kako bismo mu vratili njegovu staru slavu. Iako je okarakterisan kao igračka, on je napravljen sa pažnjom posvećenom detaljima, kakvu posvećujemo pravim sportskim automobilima“.

Autić ima telo od fiberglasa, sa funkcionalnim vratima, haubom i prtljažnikom. Tu su benzinski motor, pop-up farovi, merač brzine i okretaja u minutu, kožni enterijer i zvanični Ferrari volan. Sigurni smo da će brojni imućni klinci poželeti da ga provozaju. 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend