Louis Vuitton je uhvaćen kako prodaje lažne torbe u sopstvenoj prodavnici

Nije neuobičajeno naići na lažne Louis Vuitton torbe širom sveta, jer je luksuzni brend najfalsifikovaniji na svetu.

Ukoliko odete na bilo koju buvlju pijacu bilo gde na planeti verovatno ćete naići na više od nekoliko lažnih Louis Vuitton torbi koje se prodaju. Ali, verovatno se nadate da ćete biti sigurni kada kupujete u zvaničnoj LV prodavnici, zar ne? Pogrešno, kako se ispostavilo.

Luksuzni brend je navodno prodao lažnu torbu klijentu u Hunanu, u Kini. Prema osnovnoj tužbi, kupac je kupio torbu koja košta oko 3.350 dolara u LV butiku. Nakon kupovine, kupac je odneo torbu verifikatoru koji je potvrdio da je torba lažna. Kao rezultat toga, LV je morao da plati oštećenom kupcu tri puta veću sumu od cene torbe u iznosu od oko 13.400 dolara.

Međutim, uprkos nagodbi, brend je nastavio da negira navode o prodaji falsifikovane robe u svojim prodavnicama.

Kupac je podneo sudu potvrdu o kupovini, uključujući račun iz prodavnice, dok LV nije pružio nikakav dokaz kao prilog svom stavu. Iako lojalni kupci brenda mogu ostati neustrašivi kada se radi o ovom slučaju, ovo je i dalje vrlo važno pitanje za francuski brend.

Neki smatraju da je zaposlene u radnji prevarila „superfake“: falsifikovana torba napravljena po tako visokim standardima da je skoro identična pravoj. Možda je druga mušterija kupila pravu torbu i vratila lažnu u pokušaju da prevari butik, butik nije primetio da je lažna, a ovaj kupac je kolateralna šteta.

Drugi smatraju da je sumnjivo da je oštećeni kupac odneo torbu verifikatoru. Jednako je verovatno da su izvršili zamenu i da pokušavaju da iznude novac od LV brenda. Koja je pozadina priče verovatno ćemo saznati u narednim danima, ali ako kupujete LV torbu važno je znati šta je čini jedinstvenom.

Kako prepoznati lažnu Louis Vuitton torbu?

Iako može biti teško razlikovati pravu Louis Vuitton torbu od lažne, postoji nekoliko ključnih stvari na koje treba da obratite pažnju kada kupujete – posebno ako ne kupujete u LV butiku.

Najbitnija stvar je materijal. LV torbe se obično prave od vrhunskih materijala kao što su koža vrhunskog kvaliteta, krokodilska, jagnjeća ili zmijska koža. Falsifikati se obično prave od jeftine kože ili vinila i takve torbe su vrlo grube i krute.

Još jedan znak je etiketa. Iako možda mislite da bi etiketa koja visi sa torbe bila znak autentičnosti, sasvim je suprotno: LV torbe mogu doći sa etiketama, ali LV ih nikada ne pričvršćuje na samu torbu – umesto toga, jednostavno ih stavljaju u torbu ili u prateću vrećicu. Etikete se nikada ne pričvršćuju plastikom ili iglama.

Luxury Experience