Kineski aukcijski sajt nudi Hermes torbe po neverovatno niskim cenama

Da li ste ikada sanjali da na svom ručnom zglobu nosite Rolex?

Verovatno ste takođe maštali kako se šepurite gradskim ulicama sa najnovijim Birkin ili Kelly modelima na ruci. Ukoliko su vas njihove neverovatno visoke cene navele da ostanete samo u svetu mašte, umesto da se uputite prema realnosti kupovine, imamo jedan trik koji vam može pomoći da se dočepate svega luksuznog što ste ikada poželeli. Ključ zadovoljavanja vaših materijalnih želja jeste Alibaba Sifa Paimai Judicial Auction – podplatforma kineskog giganta online prodaje, koja sadrži širok asortiman predmeta koji su oduzeti od kriminalaca.

Tako se konačno možete domaći tog dugo priželjkivanog Rolexa plativši za njega samo delić cene – jedino što vas u tome može sprečiti je sponzaja da je on nekada pripadao osuđenom kriminalcu. Kupci otvorenog uma koji ne mare za prethodne vlasnike mogu maksimalno iskoristiti ovu platformu, na kojoj se mogu pronađi i Cartier časovnici, Hermes torbe, Range Rover SUV modeli, pa čak i posedi u Kini. Prema navodima, postoji više od 1.200 Hermes komada, pri čemu najveći deo sačinjavaju Birkin i Kelly modeli.

Proces kupovine na ovoj platformi je više nego jednostavan – kupci se nadmeću za dobra oduzeta od ljudi koji su prekršili zakon, pri čemu su najčešće u pitanju krijumčari i oni koji su proglasili bankrot. Sud, policijske stanice i carina organizuju ovakve akcije. Moramo naglasiti da se na sajtu obično nalaze provereni komadi, ali sama platforma ne snosi odgovornost ukoliko kod vas završi lažnjak.

Pokazaćemo vam na primeru kako ovo funkcioniše – bela Himalayan Birkin torba prodata je po ceni od oko 63.720 dolara prošlog novembra. Ista torba bila je prodata za 139.944 dolara 2019.godine. Constance novčanik prodat je za 6.171 dolar, dok u zvaničnom Hermes butiku morate platiti skoro tri puta više za njega. Računica je prilično jasna...