Pogledajte kako izgleda "hotel" za kamile u Saudijskoj Arabiji

Dok je velika populacija sveta opsednuta svojim psima i mačkama, Saudijska Arabija je fiksirana na kamile.

Kamile su suštinski element saudijske kulture i njenog nasleđa i s pravom zaslužuju najbolju negu i udobnost. Ovo objašnjava prvi hotel na svetu koji služi i mazi kamile. Nazvan „The Tatman“, što znači „Budi siguran“, to je hotel sa 120 soba koji radi 24 sata dnevno kako bi se kamile osećale kao kod kuće.

Kamile borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada za 133 dolara po noći u ograđenim prostorima na otvorenom, uključujući singl i duple „apartmane“, od kojih je svaki opremljen plastičnim kontejnerima za vodu i stočnu hranu. Usluge kao što su doterivanje, usluge zaštite, toplo mleko i obroci su deo paketa.

Kamilama se može obezbediti grejači, a kao i većina hotela, i ovaj ima vreme odjave do 12:30. Dok borave u „The Tatmanu“, kamile se kupaju i maze pre nego što učestvuju na takmičenjima lepote, gde su milioni dolara u pitanju. Takmičenje o kom je reč je godišnji festival kralja Abdula Aziza, sa nagradnim fondom od skoro 70 miliona dolara.

Pre takmičenja kamile se pažljivo proveravaju da li im je ubrizgavan botoks i drugi nelegalni preparati. Kamile se ocenjuju na osnovu atributa, uključujući njihove usne, vrat, grbe i boju, a pobede su veoma prestižne za njihove vlasnike.

Uzgoj kamila je unosan posao, posebno sa Festivalom kamila kralja Abdula Aziza i takmičenjem Mazaien al-Ibl, koje okuplja vlasnike kamila iz celog sveta, uključujući SAD, Bliski Istok, Rusiju i Francusku. Godišnje festivalu prisustvuje preko 1.800 učesnika. U međuvremenu, hotel kamila brine o ovim veličanstvenim stvorenjima sa osobljem od 50 radnika.

Hotel Tatman zarađuje više od skoro 2 miliona dolara zahvaljujući saudijskim entuzijastima dubokog džepa koji troše stotine hiljada dolara na kamile ne trepnuvši.