Kako je Mark Zakerberg proslavio svoj četrdeseti rođendan?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Kao pravi centimilijarder, Mark Zakerberg je proslavio svoj 40. rođendan leteći u Panamu svojim privatnim avionom kako bi se ukrcao na svoju superjahtu od 300 miliona dolara, ‘Launchpad’…

Prvo su stigli pokloni vredni više miliona dolara, a zatim i zabava za centimilijardera Marka Zakerberga, koji je napravio pravi spektakl za svoj 40. rođendan! Direktor Meta kompanije konačno je ugasio svećice na svojoj najnovijoj akviziciji i zvezdanom poklonu, superjahti Launchpad, luksuznom Feadship plovilu vrednom 300 miliona dolara koje je, kako se priča, kupio nekoliko nedelja ranije. Predstavnici Zakerberga nikada nisu potvrdili njegovo vlasništvo, ali je bilo nekoliko tragova koji su dodatno raspirili glasine. Sam Zakerberg je postavio video sa svog privatnog aviona na Instagram uz opis, "Mod putovanja: uključen."

Prema Zuck Jet-u, Instagram nalogu koji prati kretanja privatnog aviona Marka Zakerberga, njegov Gulfstream G650 sleteo je blizu Panama Sitija nakon što je preleteo 5.300 kilometara od Mofet Federal Airfielda. Prema Zuck Jet-u, ovo putovanje je proizvelo 31 tonu CO2, što je ekvivalent onome što dva Amerikanca proizvedu za godinu dana. Avion je sleteo u isto vreme kada je stigla njegova flota jahti.

Prema AIS podacima njegovog plovila za razonodu, jahta Launchpad dužine 387 stopa i njen prateći brod Wingman od 30 miliona dolara, oba su stigla u Panamu u ponedeljak iz Fort Loderdejla na Florida. Osim svog prvog putovanja preko Atlantika u martu, motorna jahta Launchpad nije pravila nikakva putovanja, verovatno čekajući posebnu priliku, i evo je!

Njegova bolja polovina, Prisila Čen, učinila je događaj nezaboravnim vodeći tehnološkog magnata niz stazu sećanja. Prema njegovoj objavi na društvenim mrežama, majka njegove dece je rekreirala nekoliko mesta na kojima je 40-godišnjak živeo tokom ranih dana, od njegove dečje sobe do Harvardskog doma i prvog stana, pa čak i Pinocchio's Pizzeriu gde je provodio dosta vremena tokom studentskih dana. Ovo je bio divan način da se njihovim ćerkama pokaže kako je njihov otac živeo i rastao kroz svaku deceniju, moć napornog rada i kako ga je to učinilo bogatim ocem kakav jeste.

Među mnoštvom gostiju iz celog sveta bio je jedan poseban tehnološki magnat, centimilijarder Bil Gejts. Suosnivač Microsoft kompanije podelio je priču čestitajući Zakerbergu njegov jubilarni rođendan zajedno sa iskrenom slikom dvojice legendarnih američkih biznismena koji uživaju u delićima jednostavnijih dana. Vest o superjahtama i njihovom vlasništvu je ovih nedelja zahvatila ove dvojice magnata. Gejts je bio u centru pažnje zbog Projekta 821, najzelenije megajahte na svetu, koja više nije u njegovom vlasništvu; s druge strane, Zakerberg je navodno kupio ne jednu, već dve zapanjujuće jahte.

Luxury Experience