Hrabri akrobata preskočio preko MIG-29 sa Rolls Royce Ghost modela

Verujemo da ovo ni Tom Kruz ne bi pokušao...

Kao što verovatno i sami znate, internet je rupa bez dna kada se radi o pronalaženju sadržaja koji definitivno pomera granice razuma. Baš kada pomislimo da smo videli sve, novi video snimak, izazov ili poduhvat tu granicu pomeri za korak dalje. Jedan, nazovimo ga hrabrim, akrobata preskočio je MIG-29 sa Rolls Royce Ghost modela u pokretu dok je iznad njega leteo Cessna avion.

Ovaj izuzetno divlji trik izveo je poznati ruski kaskader Evgenij Čebotarev, poznat po sličnim smrtonosnim trikovima, vešto izbegavajući tragični epilog za dlaku. Čak je 2021. godine pretrpio teške povrede karlice pokušavajući preskočiti BMW preko reke. Preživeo je i pad automobila sa visine od 15 metara u još jednom nepromišljenom triku, i sudeći po novom materijalu koji nam redovno servira, ovaj tridesettrogodišnjak nema nameru da se zaustavi.

U najnovijem videu, Čebotarev je pokušao nešto što do tada nikada nije radio. Tvrdi da je to najskuplji trik koji je ikada pokušao, budući da uključuje skupoceni Rolls Royce Ghost koji igra ulogu platforme za preskakanje lovačkog aviona MIG-29. Iz više videozapisa koje je Čebotarev objavio možemo zaključiti da je MIG-29 penzionisani ruski lovac koji je izložen u muzeju. Dvomotorni model dizajniran je u periodu Sovjetskog Saveza tokom sedamdesetih godina prošlog veka kako bi parirao američkom McDonnell Douglas F-15 Eagle i General Dynamics F-16 Fighting Falcon. MIG-29 se i dalje široko koristi u mnogim zemljama.

Činjenica da svoj poduhvat Čebotarev izvodi na snegu čitavu situaciju čini još dramatičnijom, a da bi ona postala još zanimljivija, dodao je još jedan ludi element u kombinaciju. Jednomotorni Cessna model preleteo je nekoliko metara iznad njega dok je preskakao MIG-29, što je sve prenelo na novi nivo opasnosti. Jedna greška ili mali nesporazum u komunikaciji između pilota, vozača i skakača mogao je dovesti do potpune katastrofe.

Ali slavni Rus je uspešno izveo svoj trik ovog puta. Surfujući po krovu Rolls-Royce Ghost, Čebotarev je skočio gotovo savršeno kako bi preskočio MIG. Međutim, umesto čistog sletanja na krov ultra-luksuzne limuzine, on je dospeo na njegovo zadnje staklo pre nego što je skliznuo i pao na zemlju. Na svu sreću, niti automobil, niti skakač nisu povređeni na kraju. Pogledajte u snimku iznad kako je to izgledalo.

Luxury Experience