Happy birthday, Mr. President! Pozivnica za rođendan Džona Kenedija oborila aukcijske rekorde

Pozivnica za glamuroznu proslavu 45. rođendana Džona Kenedija, na kojoj je Merilin Monro održala nezaboravan nastup, prodata je na aukciji...

Merilin Monro je 19. maja 1962. otpevala pesmu „Srećan rođendan, gospodine predsedniče", a kao što i sami verovatno već znate, ovaj nastup u Madison Square Gardenu nazvan je ikoničnim.

Nakon što je čuo izvođenje, Kenedi se našalio: „Sada mogu da se povučem iz politike nakon što su mi otpevali Srećan rođendan na tako sladak način.“ Novinarka Doroti Kilgalen je, opisujući televizijski događaj, rekla da se činilo da Monro „vodi ljubav sa predsednikom pred 40 miliona Amerikanaca.” Događaj, organizovan za 45. rođendan gospodina Kenedija, navodno je prikupio oko 1.000.000 dolara za Demokratsku stranku u to vreme.

Pre nekoliko dana, karta za ovaj događaj je stavljena na aukciju, gde je prodata po neverovatnoj sumi od skoro 95 hiljada dolara.

Zanimljivo je da je proslava organizovana deset dana pre Kenedijevog rođendana, a Monro je na iznenađujuće senzualan, pa i intiman način, izvela tradicionalni tekst pesme „Happy Birthday”. Posle ovog nastupa u medijima su počele da se šire glasine da su seksi plavuša i predsednik imali strastvenu aferu.

Stajling Merilin Monro je takođe bio veoma ženstven i zavodljiv: njenu neverovatno seksi haljinu kreirao je Žan Luj. Kako su svedoci uverili, plavuša se obratila modnom dizajneru sa jasno formulisanim nalogom — da napravi „najspektakularniju haljinu koju niko nikada nije imao“. Upravo tako je ispalo. Kim Kardašijan nosila je haljinu sa kristalima na Met Gala događaju, pa se nećemo iznenaditi ako je upravo ona kupila dragocenu pozivnicu za privatnu kolekciju. 

Luxury Experience