Gotham: prva luksuzna prodavnica kanabisa na svetu je upravo otvorena u Njujorku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OTHERWILD (@otherwild)

Centar Njujorka je upravo dobio novu prodavnicu kanabisa namenjenu vrhunskim kupcima.

Dvospratni prostor po imenu Gotham otvorio je svoja vrata u sredu, 10. maja, u naselju Boveri u američkoj metropoli. Osnovala ga je Džoan Vilson, poznata po svojim ulaganjima u brendove kao što su Food52, Parachute i Sweet Loren's. U prodavnici će se naći sve vrste proizvoda od kanabisa, od jela i elektronskih isparivača do cigareta i ulja spremnih za konzumiranje. Zajedno sa sopstvenim proizvodima, odećom i aksesoarima, Gotham će kupcima ponuditi i vrhunske proizvode drugih brendova sa sedištem u Njujorku, kao što su Edie Parker, Flowerhouse, House of Puff, Rose New York x David Zilber i Noma.

Maloprodajni prostor od 260 kvadratnih metara, koji je dizajnirao Cinema Vitae, ima modernu estetiku, sa drvetom koje dominira u celom enterijeru. Drugi deo prodavnice ima minimalistički dizajn sa staklenim policama koje sadrže proizvode bazirane na CBD-u i još mnogo toga, dok je glavno stepenište prodavnice levo od izloga i vodi na drugi sprat.

Prodavnica takođe ima izložbeni prostor koji će ugostiti posebne događaje, kao i nastupe njujorških umetnika. Prostor će takođe imati stalnu instalaciju multimedijalne umetnice Moli Lou iz Njujorka.

„Želeli smo da stvorimo prostor koji bi bio prvi te vrste, u centru grada i koji bi se razlikovao od lokalne vodeće prodavnice“, rekao je glavni kreativni direktor Gotham, Bili Ričards. „Gotham je prava konceptualna prodavnica u kojoj posetioci mogu da otkriju nešto novo, da pretražuju brendove i uživaju u neverovatnoj umetnosti kroz posebnu njujoršku estetiku. I, naravno, prodajemo i kanabis“.

Njujork je legalizovao marihuanu prošle godine, dozvoljavajući lokalnim stanovnicima da poseduju do 85 grama kanabisa za ličnu upotrebu. Kako se po gradu pojavljuju prodavnice u apotekarskom stilu, Gotham veruje da će se dopasti isključivo bogatim kupcima koji cene luksuz.

Luxury Experience