Ferrari 250 Testa Rossa dizajniran za decu mogao bi da bude prodat za 120.000 dolara

Tokom poslednje tri godine od svog osnivanja, kompanija Little Car Company sa sedištem u Velikoj Britaniji stekla je ime stvarajući predivne, ručno rađene minijaturne verzije legendarnih automobila, uključujući neverovatni Bugatti Baby II.

Kompanija minijaturnih automobila proširila je svoju liniju prošle godine uvođenjem verzije kultnog modela Ferrari 250 Testa Rossa. Nazvan Ferrari Testa Rossa J, mlađi italijanski roudster ima cenu od oko 110.000 dolara i ograničen je na samo 299 primeraka širom sveta. Među njima je i jednokratna verzija Ferrari Testa Rossa J pod nazivom Pebble Beach Edition. Ručno izrađeni model po meri će uskoro biti u prodaji na predstojećoj aukciji „The Quail Auction“.

Baš kao i originalni 250 Testa Rossa, mlađa verzija ima ručno oblikovano aluminijumsko kućište od panela. Ono po čemu se ovaj jedinstveni model razlikuje je to što je završen tako da izgleda kao „Lucybelle II“ — šasija 0732TR. Legendarni trkački automobil doživeo je uspeh u „24 Hour of Le Mans“ 1958. u rukama Eda Hugusa i Ernija Eriksona. Livreja sadrži kombinaciju bogate bele boje i plavih pruga. Pored toga, model po meri takođe dobija proporcionalne žičane točkove koji odražavaju originalne Borrani felne i gume Pirelli Cinturato.

Kabina je izrađena od crvene kože iz istih kožara koje snabdevaju Ferrari drumske automobile, dok su sedišta tačna kopija originalnih sedišta TR. Pored toga, pedale dolaze od modela Ferrari 488 Pista, a volan je pozajmljen od modela Nardi. Na kontrolnoj tabli postoji i ploča koja je označava kao „1 od 1 – 2022 Pebble Beach Edition“.

Ferrari Testa Rossa pokreće električni motor od 8v koji može da isporuči do 12kW u režimu trke, što je dovoljno da pokrene juniorski model do maksimalne brzine od  80.47 kmh.

Jednokratni minijaturni Ferrari ima pretprodajnu procenu do 120.000 dolara, a prihod od prodaje će The Little Car Company donirati Fondaciji Pebble Beach Company.

Luxury Experience