Emiliano Martinez dao 24.000 dolara za belgijskog psa kojeg koriste specijalne snage

Golman argentinske fudbalske reprezentacije Emilijano Martinez kupio je psa „specijalaca“ za 24.000 dolara kako bi zaštitio svoju medalju sa nedavnog Svetskog prvenstva.

Posebno obučeni pas je belgijski ovčar malinoa od 30 kg, koji obično koriste američke mornaričke foke i SAS.

Prema izveštajima, Martinez je psa nabavio od poznate britanske kompanije Elite Protection Dogs kako bi zaštitio svoju porodicu i dom u zapadnom Midlendsu, kao i medalju sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Martinez, koji je takođe nedavno osvojio nagradu Zlatna rukavica, nije jedini koji se oslonio na Elite Protection Dogs za svoju zaštitu. Nekoliko poznatih sportskih ličnosti pojačalo je svoje mere bezbednosti poslednjih godina jer mnogi od njih i dalje postaju žrtve krađe.

Osim Martineza, pse čuvare su u prošlosti imali i menadžer Arsenala Mikel Arteta i golman Francuske Hugo Loris.

Pored toga, bivše engleske zvezde Ešli Kol i Džek Vilšir, kao i svetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Tajson Fjuri takođe su se oslonili na usluge Elite Protection Dogs za svoje potrebe zaštite.

Pored toga, prema sajtu Elite Protection Dogs, psi se obučavaju 12 nedelja, 7 dana u nedelji u rukama najboljih kinoloških stručnjaka, što garantuje njihovu pouzdanost u oblasti čuvanja.

Možda je novac koji je Martinez potrošio bio najmudrija investicija koju je ikada napravio.

Luxury Experience