Elon Mask je novi gazda društvene mreže Twitter

Poslednjih godina, društvena mreža Twitter sve više gubi na popularnosti, zbog pojave novijih i dinamičnijih platformi koje njeni korisnici radije biraju...

Ovo, naravno, nije sprečilo Elona Maska da investira u Twitter, pa čak i da postane glavni akcionar kompanije. Mask je dao 2,9 milijardi dolara za 73,486,938 akcija i sada poseduje 9,2% kompanije, više od 2,25 u odnosu na osnivača društvene mreže Twitter, Džeka Dorsija. U stvari, u trenutku kupovine, akcije Twittera su porasle za 26% na berzi, što je već donelo Masku profit od 7 miliona.

Mask je veliki ljubitelj Twittera i često ga koristi dok na svom ličnom nalogu ima preko 80 miliona pratilaca. Iako je kupio akcije, Mask je često kritikovao platformu, rekavši da zbog njihovog lošeg pristupa slobodi govora želi da izgradi novu društvenu mrežu. „Sloboda govora je ključna u funkcionalnoj demokratiji. Mislite li da Twitter striktno sledi ovaj princip?“, pitao je svoje pratioce.

Nakon kupovine akcija, Mask izgleda ostaje akcionar koji ne zahteva više od kompanije, međutim izveštaji ukazuju da će uskoro početi razgovori o promenama i aktivnijoj ulozi Maska na Twitteru.