Džej-Zi dobio sudski spor i zaradio 7 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAY-Z (@jayzz_official)

Reper Džej-Zi je lansirao parfem u partnerstvu sa brendom Parlux još 2013. godine, a sada je dobio još jednu pobedu u sudskom sporu protiv ovo brenda...

Sud u Njujorku stao je na stranu repera u njegovoj dugotrajnoj pravnoj borbi protiv brenda Parlux zbog lansiranja parfema sa njegovim imenom.

U presudi izdatoj u četvrtak, veće od pet sudija složilo se sa prethodnom presudom porote iz 2021. da Džej Zi nije odgovoran za bilo kakve prekršaje u ugovoru i stoga kompaniji ne duguje potencijalnih 67 miliona dolara odštete. Sudije su se takođe složile da je Džej Zi zapravo taj kome kompanija duguje novac - skoro 7 miliona dolara neisplaćenih honorara.

Čitav debakl počeo je 2013. godine kada je reper lansirao kolonjsku vodu pod nazivom "Gold Jay-Z" u partnerstvu sa Parlux brendom. Godine 2016, parfemska kompanija je tužila repera, optužujući ga da nije promovisao miris, da je prekršio ugovor o kojem su se obe strane dogovorile i da je doveo do nepovoljnog rezultata prodaje ovog proizvoda. Džej Zi je odgovorio sopstvenom tužbom u kojoj tvrdi da mu kompanija nije obezbedila dovoljno jasne smernice za promociju, a naveo je da mu duguju i honorar od  2,7 miliona dolara za korišćenje njegovog imena na proizvodu.

Krajem 2021. godine, porotnici su uglavnom odlučili u korist repera nakon tronedeljnog suđenja. Zatim je u avgustu 2022. sudija Vrhovnog suda Njujorka presudio da Parlux duguje reperu ukupno 6,78 miliona dolara, iznos koji uključuje i kamatu. U ovom trenutku, Parlux ima opciju da nastavi sa osporavanjem prethodnih presuda tako što će slučaj predati Apelacionom sudu.

Luxury Experience